Vezi unde vor autoritatile sucevene sa promoveze destinatia turistica Bucovina


Intră acum și în grupul de

„Moldova poate asigura o zonă importantă de turişti în viitor”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, arătând că instituţia pe care o conduce vrea să promoveze intens destinaţia turistică Bucovina în Republica Moldova. Şeful administraţiei judeţene a declarat, într-o conferinţă de presă, că CJ Suceava îşi propune o promovare ţintită pe turişti din Republica Moldova, care de la sfârşitul acestei luni vor putea intra în ţară fără vize şi a menţionat că turiştii moldoveni sunt foarte ataşaţi de valori ale istoriei comune, Ştefan cel Mare, Putna sau Voroneţ. “Cred că această oportunitate de turişti din Republica Moldova va fi uşor absorbită de piaţa suceveană pentru că avem multe în comun cu ei”, a spus Nechifor, arătând că, anual, în România veneau aproximativ 40.000 de turişti din Republica Moldova, iar aceştia vizitează în special Valea Prahovei, Bucovina, Litoralul şi Delta Dunării.

nechifor 2

Totodată, preşedintele CJ Suceava a anunţat că în luna iulie va fi organizat, la Constanţa, Târgul de Turism al Bucovinei, aceasta fiind cea de-a treia locaţie, după Iaşi şi Bucureşti. „Va fi o formulă mai puţin clasică de promovare a Bucovinei, fără elemente statice. Vrem să fim altfel, să arătăm Bucovina aşa cum e ea”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că promovarea va fi atipică pentru că se va adresa unui număr mare de turişti aflaţi pe litoral. Nechifor a precizat că modul în care se va face această promovare va fi anunţat după ce va primi şi acceptul Primăriei Constanţa.

El a mai anunţat că în acest an Hora Bucovinei, manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte, ce se organizează anual în localitatea suceveană Bucşoaia şi unde se adună mii de persoane, se va organiza în 18 mai.


Intră acum și în grupul de