Si in acest an, sucevenii vor avea Lumina Sfanta de la Ierusalim


Intră acum și în grupul de

Lumina Harică de la Ierusalim va ajunge şi în acest an în toate mănăstirile şi bisericile din Bucovina pentru a fi oferită credincioşilor în noaptea de Înviere.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în condiţiile în care aeroportul sucevean este închis ca urmare a lucrărilor de modernizare, delegaţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor va aduce Lumina Sfântă cu avionul până la Bacău, de unde, „pe roţi”, cu antemergător de la Poliţie, va fi transportată până la Fălticeni, unde va fi distribuită, la biserica Sf. Ilie, preoţilor din zona Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, şi celor din zona Siret-Rădăuţi, astfel încât aceştia să ajungă până la începerea slujbei la parohiile lor.

nechifor si sinescu

Ulterior, pentru bisericile şi mănăstirile din zona limitrofă municipiului Suceava, Lumina Sfântă va fi distribuită de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou din Suceava. „Mulţumesc IPS Pimen pentru deschiderea de a face acest lucru care este aşteptat şi de numeroşii turişti ce vor petrecere Sărbătorile pascale în Bucovina”, a spus Nechifor.

La rândul său, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a precizat că aducerea Luminii Sfinte în Bucovina se realizează în urma unei colaborări cu IPJ Bacău şi cu prefectul de Bacău.

 Prefectul a adăugat că în condiţiile în care vor fi mulţi turişti în zonă, autorităţile sucevene au luat măsuri de reparare a traseelor drumurilor naţionale cele mai circulate, în special spre zonele turistice, dar şi a legăturilor spre mănăstiri, au fost verificaţi comercianţii, iar în această perioadă 485 de poliţişti şi 129 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică, dar şi siguranţa circulaţiei rutiere.

 În ultimii cinci ani Lumina Sfântă a fost adusă cu avionul de la Ierusalim pe aeroportul sucevean de unde era preluată de preoţi şi călugări din judeţul Suceava şi judeţele limitrofe, dar şi de reprezentanţi ai Mitropoliei Cernăuţilor din Ucraina, ca apoi să fie împărţită credincioşilor la slujba de Înviere.


Intră acum și în grupul de