Lungu: „Cativa zeci de ani nu va mai exista pericolul ca raul Suceava sa fie poluat”


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat, miercuri că lucrarea de subtraversare a râului Suceava cu conducte ce transportă ape uzate, de care s-a ocupat firma germană Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau, a fost finalizată.

Edilul-şef a precizat, într-o conferinţă de presă, că lucrarea, în valoare de două milioane de euro, care a fost începută la sfârşitul anului 2012, a fost complexă şi că s-a lucrat la o adâncime de şase-opt metri. „Câţiva zeci de ani nu va mai exista pericolul ca râul Suceava să fie poluat”, a spus Lungu.

pod tehnologic

Subtraversarea râului Suceava fost refăcută în 2004 cu fonduri ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Danemarca, dar conductele s-au colmatat în timp, iar după ce staţia de epurare a fost retehnologizată printr-un proiect ISPA s-a impus refacerea lucrării.

Înainte de modernizarea din 2004, conductele respective au cedat de mai multe ori din cauza unor viituri ceea ce a condus la poluarea râului Suceava.

Firma germană Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau lucrează în prezent la modernizarea şi reabilitarea mai multor reţele de apă şi canal din municipiul Suceava printr-un proiect finanţat prin POS Mediu, valoarea investiţiei fiind de 10 milioane de euro şi a mai executat în municipiul Suceava lucrări de canalizare în valoare de 20 de milioane de euro în cadrul proiectului ISPA derulat în municipiu între anii 2007-2011.


Intră acum și în grupul de