Modernizarea zonei centrale a municipiului Suceava va fi finantata cu 8,2 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că în şedinţa din 30 aprilie va solicita Consiliului Local aprobarea proiectului de modernizare a zonei centrale a municipiului în valoare de 8,2 milioane de lei, proiect care urmează să fie transmis ADR Nord Est în vederea accesării de fonduri europene.

Lungu a spus că din economiile realizate la proiectul cu finanţare europeană pentru modernizarea a zece străzi, trei poduri şi a pasajului de cale ferată din Iţcani, se va finanţa proiectul de modernizare a zonei centrale.

Targ de Craciun 2013 Centru

El a arătat că pentru proiectul de modernizare a zece străzi şi a podurilor valoarea contractului este de 19,8 milioane de lei fără TVA şi a fost adjudecată de asocierea între Idecon Zaragoza (Spania), Victor Construct şi Antocom şi urmează ca în 30 aprilie să fie semnat contractul de execuţie dacă nu se vor depune contestaţii.

Lungu a menţionat că în urma licitaţiei s-au făcut economii de 7,5 milioane de lei, iar pentru finanţarea noului proiect este necesară suma de 8,2 milioane de lei, apreciind că finanţarea va fi asigurată de ADR Nord Est din alte economii.

Potrivit primarului, implementarea noului proiect pe finanţarea europeană 2007-2013 presupune continuarea modernizării zonei centrale a municipiului şi continuarea zonei pietonale din Piaţa „Ştefan cel Mare” care să includă şi zona Palatului Administrativ, unde sunt sediile CJ Suceava şi Prefecturii Suceava.

 Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, declara recent că autorităţile sucevene fructifică o nouă oportunitate de finanţare, rezultată în urma economiilor făcute la celelalte proiecte europene derulate în ultimii trei ani în municipiu şi că proiectul care presupune continuarea modernizării zonei centrale întregeşte un profil de municipiu european pentru Suceava în condiţiile în care se realizează o piaţetă publică, cu parc, zonă comercială şi zonă de terase.

 El a arătat că se gândeşte o soluţie urbanistică prin care să fie pusă în valoare şi Casa Culturii din municipiu, creaţie a arhitectului Nicolae Porumbescu şi care a fost construită în perioada 1965-1969.


Intră acum și în grupul de