Suceava va gazdui in perioada 23-25 mai Concursul International de Interpretare Instrumentala “Lira de Aur”, editia a 35-a


Intră acum și în grupul de

50.000 de lei este suma pe care municipalitatea suceveană o va aloca Asociaţiei culturale „Lira de Aur” pentru organizarea celei de-a 35-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur”, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu. El a arătat, într-o conferinţă de presă, că această competiţie se va desfăşura la Suceava, în perioada 23-25 mai.

Concursul, care este destinat elevilor, se va desfăşura pe trei secţiuni, respectiv pian, coarde, precum şi instrumente de suflat şi percuţie.

Lira de aur

Organizatorii vor acorda câte un singur premiu I, II, III şi o menţiune pentru fiecare instrument şi categorie de vârstă, în funcţie de punctajul obţinut, iar elevii care au punctajul maxim la fiecare secţiune, vor susţine un recital final cu public  în faţa juriilor reunite, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii principalelor premii. Astfel, se vor acorda  Trofeul Lira de Aur  în valoare de 1000 euro, Premiul  Ciprian Porumbescu  în valoare de 250 euro, Premiul Asociaţiei Culturale  Lira de Aur  în valoare de 150 euro şi premii speciale de 50 de euro celorlalţi finalişti.

 Concursul  a fost iniţiat în 1972, sub denumirea Concursul Muzical Instrumental “Cirpian Porumbescu”, iar după o întrerupere de opt ani, a fost reluat în 2003, iar din 2007 a devenit competiţie internaţională.


Intră acum și în grupul de