Municipiul Suceava ar putea beneficia de fonduri suplimentare pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa-canal


Intră acum și în grupul de

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a declarat miercuri că doreşte ca din sumele economisite la proiectul judeţean de apă-canal derulat în judeţ să fie suplimentate lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canalizare în municipiul Suceava.

Primarul a spus, într-o conferinţă de presă, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu operatorul regional de apă, ACET SA Suceava, a aflat că la proiectul judeţean de apă-canal derulat în judeţ prin POS Mediu, s-au făcut economii de 20 de milioane de euro în urma licitaţiilor prin care au fost stabiliţi executanţii lucrărilor.

Ion Lungu1

Lungu a arătat că, în aceste condiţii, sunt şanse pentru finanţarea unor noi investiţii şi că doreşte, cel puţin ca un milion de euro să fie alocat suplimentar municipiului Suceava pentru modernizarea reţelelor de apă-canal pe strada Traian Vuia.

Edilul-şef a spus că va solicita conducerii CJ Suceava să suplimenteze fondurile pentru municipiul Suceava, adăugând că din câte ştie, din economiile realizate se intenţionează suplimentarea de lucrări în mai multe localităţi incluse în proiect, dar şi includerea unor noi localităţi în programul de apă-canalizare.

 Lungu a mai precizat că o decizie privind modul în care vor fi folosiţi banii economisiţi se va lua după discuţiile cu consultantul proiectului, consorţiul format din firma spaniolă Eptisa Servicies de Inginieria SL şi Eptisa România.

CJ Suceava derulează un proiect judeţean de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, Axa prioritară 1, în valoare de 120 milioane euro care presupune modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canal în cinci zone ale judeţului ce totalizează 210.000 de locuitori. Prin aplicarea acestui proiect gradul de conectare a populaţiei la apă şi canalizare va fi de 91 la sută.

 În municipiul Suceava lucrările prin acest proiect sunt de 10 milioane de euro şi prevăd lucrări de extindere cu 31,3 kilometri a reţelelor de apă şi de reabilitare a 25,3 kilometri de reţele de apă existente, precum şi extinderea cu 32,7 kilometri a reţelelor de canalizare şi reabilitarea a 6 kilometri de reţea de canalizare. Totodată, vor fi executate o staţie de repompare a apei, dar şi cinci staţii de pompare pentru canalizări pe 77 de străzi.


Intră acum și în grupul de