Remus Pricopie a anuntat Calendarul final al evaluarilor nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a!


Intră acum și în grupul de

 Remus Pricopie

Evaluarile nationale pe care le vor sustine elevii la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor incepe in data de 28 mai si se vor finaliza in 6 iunie, a anuntat, joi, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, in cadrul unei conferinte de presa, scrie hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, s-a modificat astfel calendarul initial pus in dezbatere, asfel incat primii testati vor fi elevii de clasa a IV-a, la Limba romana. Notele nu vor fi trecute in catalog, evaluarile se vor desfasura in clasa, elevii nu vor fi separati cate unul in banca, insa testele vor fi pe mai multe numere, astfel incat doi elevi care stau unul langa celalalt nu vor avea acelasi subiecte.

Pricopie a mai spus ca la aceste evaluari nu vor fi camere video. “Ne intereseaza evaluarea de sistem (…) Noi la nivel national vom prezenta un raport ca la testele PISA in care vom spune cum stam pe fiecare competenta si vom transmite si masurile pe care trebuie sa le adoptam pentru a remedia problemele. E prima data cand facem aceste lucruri si vom continua anul viitor”, a precizat ministrul.

Acesta a anuntat ca o alta modificare este legata de evaluarea de la finalul clasei a IV-a. „In legea educatiei nationale se vorbeste despre o pilotare la nivelul clasei a IV-a, in timp ce noi am decis ca aceasta evaluare sa se desfasoare la nivelul tuturor claselor”, a explicat Pricopie.

Calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a, a VI-a:

28 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba romana

29 mai 2014: Clasa a IV-a – Matematica

30 mai 2014: Clasa a IV-a – Limba materna

2 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba romana

3 iunie 2014: Clasa a II-a – Scris-citit Limba materna

4 iunie 2014: Clasa a II-a – Matematica

5 iunie 2014: Clasa a VI-a – Limba si comunicare

6 iunie 2014: Clasa a VI-a – Matematica si Stiinte ale naturii


Intră acum și în grupul de