Stefan cel Mare si Sfant personaj de carnaval la Mamaia, pentru cunoasterea istoriei Romaniei, sustine presedintele Asociatiei Litoral


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, care este şi vicepreşedinte Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism,  nu a dorit să răspundă într-o conferinţă de presă de la Suceava  dacă faptul că Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi  personaj de carnaval la Mamaia este oportună, ea încercând să explice doar că acel carnaval e mai mult o paradă de care alegorice.

Martin a fost întrebată despre oportunitatea organizării, la Mamaia, a unui carnaval la care personajul principal să fie Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Corina martin florin jianu

Ea a răspuns că pe litoral se organizează evenimente care să facă staţiunile atractive şi că nu este vorba de un carnaval ci de o paradă de care alegorice.

Ea a precizat că pe litoral e o anumită strategie cu evenimente care atrag mulţi vizitatori.

„Nu e carnaval. E o paradă de care alegorice. Eu cred că facem cunoscută chiar istoria României prin anumite evenimente. Organizăm şi festivalul antic Tomis. Asta nu înseamnă carnaval. Înseamnă eveniment, atracţie şi animarea staţiunii. Orice turist îşi doreşte să vină într-o staţiune în care se întâmplă ceva”, a spus Martin.

Întrebată dacă este oportun ca un simbol cum e Ştefan cel Mare şi Sfânt, sărbătorit de Biserica Ortodoxă Română, să fie personaj principal de carnaval, ea a răspuns că nu se organizează un carnaval în sensul clasic.

„Nu este un carnaval de genul celui la care vă referiţi dumneavoastră. Este un eveniment care înseamnă foarte multă implicare şi foarte multă organizare şi care atrage foarte mulţi turişti. Zona de carnaval e altceva”, a spus Corina Martin.

 

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat la mijlocul lunii iulie că la ediția din 2 august a carnavalului de la Mamaia el îl va interpreta pe Ștefan cel Mare, actrița Maia Morgenstern va interpreta rolul mamei domnitorului, iar Sofia Vicoveanca va fi Vrâncioaia, dar ulterior a arătat că şi Maia Morgenstern cât şi Sofia Vicoveanca au declinat invitaţia.


Intră acum și în grupul de