Cainele de urma din dotarea IPJ Suceava, folosit in depistarea unor marfuri de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Suceava de 43 de ani asupra căruia existau suspiciuni că folosește un autoturism pentru transportarea unor mărfuri de contrabandă a fost oprit în trafic duminică dimineața.

Potrivit IPJ Suceava, un echipaj din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Suceava a depistat și a oprit pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava autoturismul condus de A. Silviu, de 43 ani, din Suceava, care transporta mai multe cutii cu motocoase manuale.

contrabanda ucraina

Polițiștii aveau informații că autoturismul este folosit la transportarea unor țigări de contrabandă, precum şi suspiciuni cu privire la provenienţa motocoaselor manuale. Șoferul a fost condus la sediul I.P.J. Suceava pentru un control amănunțit al autoturismului, folosindu-se de câinele din dotarea serviciului criminalistic, specializat în detectarea tutunului şi a produselor din tutun.

În urma verificărilor au fost depistate 18 motocoase de mână, de diferite mărci, pentru care bărbatul nu a putut prezenta acte de provenienţă, precum şi o cantitate de 110 pachete de ţigarete de provenienţă ucraineană, disimulate în două dintre ambalajele motocoaselor.

Bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă, iar marfa în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei a fost confiscată.

Cercetările în acest caz vor continua pentru stabilirea întregii activităţi ilicite.


Intră acum și în grupul de