CJ Suceava aloca 800.000 de lei municipiului Vatra Dornei pentru finalizarea scolii generale nr 4


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a adoptat, luni, un proiect de hotărâre prin care se alocă 800.000 de lei municipiului Vatra Dornei pentru a finanţa lucrările de finalizare a construcţiei clădirii noi ai Şcolii generale nr.4.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a explicat consilierilor judeţeni că este o urgenţă alocarea de fonduri pentru ca şcoala respectivă să poată primi elevi în 15 septembrie.

El a spus că situaţia clădirii actuale a şcolii este cea mai gravă din judeţ şi are risc de cădere a planşeului, imobilul având o vechime de peste o sută de ani.

Nechifor a mai declarat că lucrările la noua clădire a şcolii au început în urmă cu mai mulţi ani, cu finanţare externă, dar că municipalitatea a solicitat suplimentarea spaţiilor şcolii şi şi-a asumat că va continua lucrările.

Situaţia financiară a Primăriei Vatra Dornei nu a permis însă asigurarea banilor necesari, iar pentru că actuala clădire nu va mai putea fi folosit din cauza stării de degradare în care se află, se impune alocarea fondurilor pentru finalizarea clădirii noi.

Nechifor a menţionat că necesarul de fonduri este de 1,5 milioane de lei, iar CJ Suceava va sprijini primăria cu 800.000 de lei, bani cu care s-ar putea da în folosinţă clădirea nouă a şcolii la începutul anului şcolar dacă se va respecta un grafic strict de lucrări.

Preşedintele CJ Suceava şi prefectul Florin Sinescu, au mers luni la Vatra Dornei pentru ca împreună cu autorităţile locale să fie stabilit modul de lucru astfel încât şcoala să poată primi elevi la începutul anului şcolar.scoala clasa banci


Intră acum și în grupul de