Primele imagini cu viitorul stadion al Sucevei. Ion Lungu spera sa obtina finantare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost finalizat proiectul noului stadion al municipiului care ar urma să fie construit în zona de la intrarea în oraş dinspre Fălticeni.

El a spus că se lucrează la acest proiect pentru ca toată documentaţia tehnică să fie finalizată astfel încât, la deschiderea sesiunilor de finanţare a proiectelor europene pentru perioada 2014-2020, să fie depus imediat.

Ion Lungu şi-a exprimat încrederea că această investiţie va fi finanţată din fonduri ale Uniunii Europene, costurile fiind estimate la 15-18 milioane de euro.

Stadionul va avea o înălţime de 20 de metri şi va avea o capacitate de 15.000 de locuri, dar va avea asigurată şi parcare pentru maşini.

„Ne trebuie un nou complex sportiv”, a declarat primarul.

Actualul stadion, situat în apropierea sediului Primăriei nu dispune de autorizaţie de funcţionare, iar împreună cu construcţiile aferente se întinde pe o suprafaţă de aproape două hectare.

Municipiul Suceava a preluat, în 2010, o suprafaţă de 12 hectare de teren de la Staţiunea de cercetări agricole la intrarea în oraş dinspre Fălticeni pentru construcţia unui complex sportiv.

stadion viziune Lungu 2014

Primarul Sucevei a prezentat şi în ianuarie 2011 proiectul noului complex sportiv unde urmează să se construiască o sală polivalentă cu o capacitate de 5000 de locuri, un stadion cu capacitate de 15.000 de locuri, un bazin olimpic, dar şi terenuri de sport în aer liber.

În februarie 2013, primarul anunţat că grupul Astaldi şi-a exprimat interesul pentru construcţia unui nou stadion în Suceava, în parteneriat public-privat cu Consiliul local care ar putea oferi, în schimb, o suprafaţă de două hectare de teren în zona actualului stadion.

stadion Suceava viziune


Intră acum și în grupul de