Nordic Skate Park, noul loc pentru sporturi extreme a fost inaugurat in prezenta oficialitatilor locale si a tinerilor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Nordic Skate Park va fi locul unde tinerii pasionați de sporturile extreme își vor da întâlnire și vor încerca cele mai curajoase mișcări.

Primarul municipiului Suceava alături de viceprimarul Gavril Vârvara și consilierii locali suceveni în inaugurat oficial în cursul zilei de miercuri, 30 iulie, în fața Patinoarului Artificial skate park-ul mult așteptat de tinerii din Suceava care au făcut o petiție în anul 2012.

Inaugurare skate park 0016 Inaugurare skate park 0018

Ion Lungu a spus că Primăria municipiului Suceava s-a ținut de cuvânt și a respectat dorința tinerilor de a avea un spațiu destinat exersării și practicării sporturilor pe role: „Astăzi facem deschiderea oficială a acestui skate-park, spunem deschiderea deoarece a fost inaugurat mai demult de acești copii care au pasiuni pentru role, pentru skate, pentru biciclete. Este realizarea Consiliului Local și vreau să mulțumesc domnilor consilieri locali, domnilor viceprimari, în mod special domnului Ovidiu Doroftei care s-a ocuapt de proiect, dar deopotrivă și domnului viceprimar Gavril Vârvara și consilierilor locali. Deja mă sună din județ tineri care vor să vină la Suceava pentru că au auzit de acest skate-park modern”, a declarat Ion Lungu.

De asemenea, în ceea ce privește paza acestei parc, primarul Sucevei a spus că Primăria municipiului Suceava nu poate asigura permanent paza. Pe timpul zilei personalul de la patinoar va avea grijă și desigur polițiștii locali suceveni vor avea misiunea de patrula în zonă. Skate-park-ul din zona Nordic este realizat din beton armat pe toată suprafața și este prevăzut cu două zone, una pentru începători și alta pentru cei avansați care doresc să practice sporturi extreme.

SAM_0056

Conceput ca un loc de joacă, așa cum a declarat Ion Lungu, skate-park-ul vine cu 22 de instrucțiuni pe care tinerii trebuie să le respecte. Principalele instrucțiuni de siguranță vizează purtarea unui echipament de protecție compus dintr- o pereche apărătoare de mâini, o pereche de cotiere și o pereche de genunchiere. Totodată, se specifică faptul că administratorul nu își asumă responsabilitatea pentru nerespectarea instrucțiunilor de către utilizatori, respectiv nu va acorda despăgubiri morale sau financiare în cazul producerii de accidente.

Tinerii care vor veni la skate-park-ul inaugurat de Primărie vor avea în curând și rețea wi-fi gratuită pentru a putea comunica cu prietenii, dar va exista și o cameră video pentru supravegherea zonei.

Tot de miercuri, 30 iulie, Poliția Locală Suceava are sarcina de a-i amenda pe cei care vor practica sporturile extreme în zona centrală a Sucevei, pe esplanada modernizată.


Intră acum și în grupul de