Mai multi bani pentru investitii in scolile sucevene


Intră acum și în grupul de

Ședinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Suceava de joi, 31 iulie, a început într-o atmosferă de vacanță, fiind prezenți doar 18 dintre cei 23 de consilieri locali.

În ceea ce privește proiectul de hotărâre al rectificarii Bugetului Local al municipiului Suceava pentru anul 2014, acesta a trecut, consilierii locali suceveni aprobând alocarea de bani școlilor din municipiu pentru a face investiții.

Până a se aproba proiectul, acesta a produs controverse, consilierii aducând în discuție faptul că unele școli nu le permit elevilor accesul în timpul liber pe terenurile de sport, deși în ședința CL din 30 aprilie s-a hotârât acest lucru.

scoala

„La următoarea propunere nu voi aproba rectificarea de buget; nu voi mai vota niciodată alocarea de bani pentru aceste școli”, a declarat consilierul local Ovidiu Doroftei, vizibil iritat de faptul că unele școli din Suceava nu le permit copiilor accesul, dar au nevoie de bani pentru a face investiții. Pe de altă parte, consilierul local Lucian Harșovschi a ținut să precizeze că „nu e nevoie de fonduri pentru a deschide terenurile de sport”, făcând referire la faptul că școlile vin cu argumente precum distrugerea bazei materiale. „Acei tineri trebuie să practice sporturi de la vârste mai mici”, a completat Harșovschi.

Într-un final proiectul privind rectificarea bugetară a trecut de voturile consilierilor astfel, școlile sucevene vor primi o nouă finanțare pentru a face investiții.


Intră acum și în grupul de