Aproape 160 de suceveni au dosar penal pentru ca nu si-au prelungit permisul de arma


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au întocmit în acest an un număr de 158 de dosare penale titularilor de permise de armă care nu s-au prezentat din diferite motive la prelungirea valabilităţii permisului de armă.

IPJ Suceava arată într-un comunicat de presă că potrivit legislaţiei permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau de la data ultimei vize.

arma 1

În acest context, titularii de permis de armă letală (arme de vânătoare) sau arme neletale (arme cu aer comprimat, pistoale cu bilă de cauciuc,pistoale cu muniţie iritant lacrimogenă)  au obligaţia de a verifica data eliberării permisului de armă data eliberării sau data ultimei vize şi in cazul in care a trecut termenul de 5 ani, se vor prezenta la IPJ Suceava – Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe periculoase in vederea prelungirii permisului de armă.

Nerespectarea obligaţiei de a nu depune arma (armele) la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea perioadei  de valabilitate a permisului de armă, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani conform art.342 pct. 6 din Noul COD PENAL şi anularea dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii conform Legii 295/2004 republicată, subliniază IPJ Suceava.

Totodată, sursa citat menţionează că în cursul anului   2014 poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au întocmit 158  dosare penale titularilor de permise de armă care nu s-au prezentat din diferite motive la prelungirea valabilităţii permisului de armă.


Intră acum și în grupul de