Lungu: Trebuie urgent o noua majoritate in Consiliul Local Suceava


Intră acum și în grupul de

 

Conferinta de presa

Ion Lungu2

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

A fost semnat contractul de reabilitare a 10 strazi din Suceava si reabilitarea podului de la Itcani. Am dat ordin de incepere a lucrarilor.

Vom ataca strazi de dimensiuni mai mici. Intra acum in reabilitare Universitatii, Plevnei si Cuza voda. Desi se dorea si G.Enescu nu cred ca are rost sa incepem acum si sa producem disconfort. Pana in noiembrie se mai poate lucra. cCed ca vom bate in cuie programul si vrem ca de luni sa demaram lucrarile pe strazile mai mici.

Am convocat sedinta cu asociatiile de proprietari si vrem sa discutam plata restantelor de la termoficare. Mai sunt cam 4 milioane de euro de incasat de la populatie.

Azi are loc o noua runda de negocieri cu cei de la Thermonet cu oferta de distributie si transport. Trebuie analizat si programul de investitii si reducerea pierderilor pentru anii viitori. Am facut eforturi mari cu Termica anii astia de la bugetul local.

Nu vreau sa concep ca daca nu se va ajunge la o intelegere nu se vor face contracte individuale cu consumatorii finali. Am discutat cu multi primari si nu cred ca au rezolvat foarte multi problema in orasele mari. Sezonul rece bate la usa si e nevoie de o strategie clara. Vom ajunge din nou in CL pentru o noua hotarare.

Nu vom putea tine la nesfarsit pretul la populatie. Ma gandesc la un proiect de hotarare ca sa acordam gradual pe transe de venit subventia. Cei cu venituri mari sa nu beneficieze deloc, iar restul gradual. Va fi nevoie si de o asemenea metoda de acordare a subventiilor.

Eu voi avea discutii cu consilierii chiar daca vremurile sunt tulburi politic, dar se vor clarifica dupa 16 noiembrie. Dar nici atunci nu e tarziu sa venim cu proiectul asta.

Vineri vom avea o sedinta extraordinara de CL pentru alocarea de fonduri pentru salariile profesorilor. Si inca un proiect, de finalizare lucrari la Liceul Sportiv si Sala de sport la Colegiul „Stefan cel Mare”. Avem promisiunea de finantare in luna asta. La Liceul Sportiv e vorba de 5 milioane lei. La Stefan cel Mare se vor da 3,2 milioane lei. Discutam de sumele prinse in anul 2014. Fac apel la consilieri sa dam dovada de maturitate ca sa adoptam aceste proiecte vineri.

In masura cand nu vom vota rectificarile acestea bugetare nu putem semna acordul de finantare. Am vazut ce s-a intamplat la Falticeni si sper ca acest lucru sa nu se intample si la Suceava.

Speram ca in cele din urma sa avem un operator de salubritate in acest an. As vrea sa avem un contract cu un titular si nu cu cineva temporar.

Dorim ca in perioada umatoare sa cumparam mai multe panouri publicitare in asa fel incat sa avem un afisaj civilizat si pe perioada campaniei. Vrem sa achizitionam aceste panouri ca apoi sa-i amendam pe cei care nu le respecta. Mai dorim sa cumparam 20 de banci pentru skateparc.

Am apreciat foarte mult concertul „Simfonii de toamna” la Suceava. Am discutat cu presedintele CJ si analizam posibilitatea continuarii lucrarilor de amenajare a zonei Palatului Administrativ si construirea unei  scene permanentede spectacole acolo. Vrem sa ne consultam si cu arhitectii daca se poate realiza o constructie. La Liverpool, este o scena in centrul orasului si artistii pot concerta cand doresc. Asemenea evenimente culturale trebuie permanentizate.

Sunt interesat sa avem o noua majoritate in CL . Din pacate, azi nu avem asa ceva. Am o responsabilitate pentru suceveni si trebuie sa gasesc o solutie sa deblochez CL. Cred ca am procedat bine ca am renuntat la politica in 2012. Vreau sa mai putem lucra inca urmatorii 2 ani de mandat. Trebuie sa prindem trenul cu noile fonduri europene. Pe primul plan e interesul sucevenilor si ultimul al meu. Daca sunt independent pot lucra cu orice majoritate. Trebuie urgent o majoritate in CL.”


Intră acum și în grupul de