Hoti de lemne prinsi in flagrant in timp ce taiau si carau copaci din padurea din Vatra Moldovitei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 43 de ani a fost prins de polițiștii din Vatra Moldoviței, sâmbătă, în timp ce tăia fără drept arbori nemarcați din pădurea din localitate.

camion lemne

Deplasați la fața locului, la capătul drumului forestier, polițiștii au identificat 10 piese de buștean din specia rășinoase, lemn rotund de lucru, precum și pe bărbatul de 43 de ani, care secționa un arbore cu un motoferăstrău și care a afirmat că întreaga cantitate de lemn  îi aparține, a transmis IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, bărbatul nu a putut să justifice proveniența materialului lemnos, astfel încât poliţiştii s-au deplasat pe traseu împreună cu personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Bucovina. Cu această ocazie au identificat un utilaj  TAF forestier, condus de un localnic de 32 ani, care tracta patru bușteni în lungime de 12 metri și care a relatat faptul că lemnul îl scoate pentru bărbatul de 43 de ani.

În urma examinării cioatelor de la arborii tăiați ilegal, polițiștii au constatat că acestea aveau aplicată o amprentă de ciocan silvic, despre care personalul  silvic prezent la faţa locului a afirmat că nu cunoaşte proveniența întrucât în locul respectiv nu s-au făcut marcări silvice, fapt pentru care au ridicat nouă amprente silvice identificate pe cioate.

Materialul lemnos de 15,46 mc lemn rotund  de  lucru, în valoare de 7.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie personalului silvic, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate faţă de cei doi bărbați pentru comiterea infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, se mai arată în sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de