Judetul Suceava va fi partener in cadrul unui proiect de eliminare a deseurilor in activitati industriale finantat de Guvernul Norvegiei


Intră acum și în grupul de

Guvernul Norvegiei va finanța un proiect de eliminare a deșeurilor în activitățile industriale în care este inclus și județul Suceava, alături de Botoşani, Iaşi, Neamţ, Maramureş şi Bistriţa.

“Parteneriate pentru Activitati Industriale cu Zero Deşeuri” se va desfășura pe parcursul a 22 de luni și va avea o valoare totală de 220.000 euro, din care 198.000 euro din partea Norvegiei.

deseuri

Proiectul va fi lansat, luni, 22 septembrie 2014, începând cu ora 11.00, în Suceava, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi marți, 23 septembrie 2014, începând cu ora 11.00, în Botoşani, tot la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

“Parteneriate pentru Activitati Industriale cu Zero Deşeuri” își propune să pună în aplicare Strategia „Europa 2020” în cadrul Programului pentru Inovare în Industrie verde, obiectivul principal fiind crearea unui ecosistem industrial în comunităţile locale în care se va recomanda utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile. Resursele neutilizate sau reziduale ale unei companii pot fi utilizate de către alta, rezultând beneficii, susține Grupul Ecologic de Colaborare Bucovina.

Beneficiari ai proiectului, așa cum a transmis GEC Bucovina, vor fi companiile industriale (în special IMM-uri) din zonele focale care vor reduce consumul de resurse naturale, amprenta de mediu şi vor îmbunătăţi profilul tehnic al afacerilor lor; comunităţile locale care vor beneficia de un mediu mai curat (ape de înaltă calitate, aer curat, reducerea zonelor de depozitare a deşeurilor etc.); forţa de muncă locală (se vor crea pentru specialişti şi lucrători locuri de muncă, prin parteneriat simbiotic sau prin punerea în aplicare a producţiilor curate); administraţiile locale care vor avea noi soluţii pentru problemele de mediu şi sociale și experţii locali şi specialiştii vor dobândi experienţă, prin cooperare şi colaborare.

De asemenea, managerii vor stabili noi conexiuni; schimbul de informaţii între experţi va adăuga o valoare intangibilă importantă, prin crearea de relaţii de lungă durată, care vor genera idei de afaceri de viitor pentru societăţi mixte.


Intră acum și în grupul de