Explozie puternica intr-un bloc din cartierul sucevean George Enescu FOTO VIDEO-UPDATE:Explozia a fost provocata intentionat


Intră acum și în grupul de

UPDATE

Explozia produsă duminică dimineaţa la blocul de locuinţe de pe Strada Dimitrie Cantemir a fost provocată cu intenţie.

Prim-adjunctul şefului ISU Suceava, colonel Dan Hoffman, a declarat că specialiştii au stabilit cauza producerii evenimentului. El a menţionat că aceasta este folosirea cu intenţie a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

În acest caz cercetările urmează să fie preluate de Poliţia Suceava pentru distrugere.

O explozie urmată de incendiu s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în  municipiul Suceava în cartierul George Enescu la un bloc de locuinţe de pe strada Dimitrie Cantemir.

 

Pentru stingerea incendiului a intervenit Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Detaşamentul de pompieri Suceava, sub conducerea primului-adjunct al inspectorului şef, colonelul Dan Hoffman, cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă în garsoniera situată la etajul al doilea al unui imobil P+3. De asemenea, erau degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice.

” frameborder=”0″ allowfullscreen>

Din această cauză, mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor aflate la acelaşi nivel şi la cel superior. Pentru aceştia, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice. Astfel, au fost salvate 10 persoane din care şapte adulţi şi trei minori.

Cetăţenii care locuiau la parter şi la primul etaj, aproximativ 15 persoane, s-au autoevacuat înainte de sosirea militarilor.

Pe timpul intervenţiei, echipajele de pe ambulanţele S.A.J. au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane, care au prezentat simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Trei dintre acestea, un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 2:00, iar misiunea salvatorilor s-a încheiat la ora 4:50.

În incendiu au ars părţi de mobilier, articole textile şi obiecte de uz casnic, aflate în interiorul garsonierii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi. S-au degradat uşile de la intrarea în locuinţele de pe palierul etajului al doilea, tâmplăria din lemn a unui balcon, tâmplărie din PVC, geamuri termopan, zugrăveala pereţilor şi alte bunuri.

Cauza probabilă de producere a exploziei este în curs de stabilire.


Intră acum și în grupul de