Premiera in lumea medicala suceveana: La Spitalul Judetean a avut loc prima prelevare de organe pentru transplant. Medicul Radu Zamfir a facut parte din echipa


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a avut loc, vineri după amiază, prima prelevare de organe în vederea transplantului, iar în echipa medicală s-a aflat și medicul Radu Zamfir.

spitalul judetean suceava

Potrivit conducerii SJU Suceava, două echipe de medici din Bucureşti şi Iaşi, specializaţi în prelevarea de organe în vederea transplantului, au sosit, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava pentru a preleva organe de la un donator în vârstă de 54 de ani.

Sursa citată precizează că  donatorul este o femeie în vârstă de 54 de ani din judeţul Suceava care a suferit o “hemoragie cerebrală cu inundaţie tetraventriculară prin ruptură de anevrism”.

„În urma efectuării testelor de histocompatibilitate şi a consultării listelor de aşteptare în vederea transplantului, coordonatorul regional de transplant a luat decizia ca echipa medicală din centrul universitar Bucureşti, din care face parte şi medicul Radu Zamfir, să preleve ficatul şi pancreasul pacientei, iar echipa medicală din centrul universitar Iaşi să preleve rinichii”, a transmis SJU Suceava.

Intervenţia a fost programată vineri după-amiază, iar organele prelevate urmează să fie transportate la Bucureşti pe cale aeriană, iar rutier la Iaşi.


Intră acum și în grupul de