Biomasa care se afla in curtea centralei electro-termice a Sucevei nu poate fi folosita pana cand nu este platita


Intră acum și în grupul de

În măsura în care populaţia municipiului Suceava nu va achita restanţele care se ridică la 4 milioane de euro pentru energia termică furnizată, nu va avea căldură.

Declaraţia a fost făcută, miercuri, de primarul Ion Lungu, care a ţinut să sublinieze că acest serviciu trebuie plătit, arătând că preţul de 185 de lei pe gigacalorie este menţinut.

Potrivit edilului-şef sucevean, angajaţii societăţii de transport şi distribuţie, Termica SA, care se află în insolvenţă, ar trebui să meargă pe teren şi să încaseze banii de la populaţie. „Şi aşa au în schemă prea mulţi oameni”, a spus Lungu.

El a mai declarat că datoriile Termica SA către producătorul de energie termică, Bioenergy SRL, se ridică la peste trei milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro reprezintă datoriile Bioenergy către furnizorul de biomasă.

ion lungu 2

Primarul a mai spus că biomasa se află în curtea centralei electro-termice, dar nu poate fi folosit până când nu este plătită.

Furnizorul de biomasă Holzindustrie Schweighofer, care asigură combustibilul pentru centrala de cogenerare a municipiului Suceava, administrată de firma Bioenergy a anunţat, oficial primarul Sucevei că a fost nevoit să oprească livrările de biomasă din cauza neplăţilor pentru biomasa din lemn livrată în decursul a mai multor luni.

 „Chiar şi în timpul acestei perioade dificile, Holzindustrie Schweighofer a livrat biomasa conform programului de livrări pentru a asigura furnizarea cu energie termică municipiului Suceava, dar este în final forţată să oprească livrările cu efect imediat”, arată compania într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de