Ploile din luna iulie au afectat un pod de pe varianta ocolitoare a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Precipitaţiile abundente căzute în perioada 22-23 iulie au afectat un pod peste pârâul Şcheia de pe DC 74, care este folosit ca variantă ocolitoare a municipiului Suceava. Drept urmare, prefectul judeţului Suceava a solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să dispună măsuri, în regim de urgenţă, pentru darea în circulaţie a tronsonului al treilea a şoselei de centură a municipiului Suceava.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu,  în urma unei evaluări s-a constatat că sunt degradate grav atât punctele de sprijin, dar şi asfaltul, iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât DC 74 asigură varianta de ocolire a municipiului Suceava. Sinescu  a mai spus că a promovat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să se asigure suma de 650.000 de lei pentru reabilitarea acestui pod care face legătura între DN 2 şi DN 17.

Florin Sinescu (3)

„În prezent, având în vedere că varianta ocolitoare a municipiului Suceava nu este  dată în exploatare, degradările podului în cauză se pot dezvolta în ritm accelerat, ceea ce ar conduce la compromiterea structurii şi la o stare care nu poate asigura circulaţia autovehiculelor în condiţii de siguranţă, în special exigenţa de rezistenţă şi stabilitate”,a  menţionat prefectul care a precizat că în prezent circulaţia pe pod se desfăşoară restricţionat.

Sinescu a mai declarat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi a înţeles că tronsonul al treilea al şoselei de centură a Sucevei, care este realizat  97 la sută, urmează să fie finalizat de în perioada următoare, pentru desemnarea executantului urmând să fie efectuată o selecţie prin negociere directă.


Intră acum și în grupul de