Procurorii i-au retinut pe Traian Balan, Decebal Biris si Razvan Neacsu in cazul agresarii unui taximetrist


Intră acum și în grupul de

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpaţilor BALAN PETRU TRAIAN, BIRIŞ DECEBAL şi NEACŞU RĂZVAN ROMULUS ŞTEFAN, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor, a anunţat Parchetul Tribunalului Suceava.

Potrivit sursei citate, din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 19 septembrie 2014, în jurul orei 22:00, în apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava, cei trei inculpaţi au exercitat acte de violenţă de intensitate ridicată, cu corpuri şi mijloace contondente dure, asupra unui tânăr de 22 de ani, căreia i-au fost produse leziuni în zone vitale, care ar necesita în vederea vindecării un număr de 21 – 22 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, se arată în comunicat.

De menţionat este că în 19 septembrie Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că o persoană este agresată de mai mulţi tineri în zona centrală a municipiului Suceava.

Polițiștii deplasați la faţa locului au identificat un tânăr de 22 de ani, din comuna Dărmăneşti,  taximetrist, care prezenta urme de violenţă şi care a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele verificări, s-a stabilit că persoana vătămată a fost agresată de un grup de tineri din motive necunoscute.

            La scurt timp după incident, la sediul Poliţiei municipiului Suceava, s-au prezentat patru tineri, cu vârste între 19 și 26 de ani, toţi din municipiul Suceava, care au afirmat că ei sunt cei care l-au agresat pe taximetrist, întrucât au fost provocaţi de acesta.clan turu perchezitii (1)

Cei patru însă nu au fost acuzaţi de comiterea faptei întrucât anchetatorii aveau informaţii că aceştia acoperă adevăraţii agresori.

Cauza a fost preluată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii care sub coordonarea conducerii inspectoratului au dispus activităţi investigative complexe, în vederea stabilirii cu exactitate a condiţiilor producerii evenimentului, fiind identificate neconcordanţe între elementele evidenţiate de materialul probator şi declaraţiile agresorilor.

Mai mult, prin activitatea infracţională s-a indus o stare de insecuritate în comunitate existând premise evolutive pentru fapte de violenţă, precizează IPJ Suceava.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că şapte persoane au diverse acte de participaţie l-a săvârşirea infracţiunii sau la ascunderea acesteia. Este vorba despre B. Traian de 29 de ani din Suceava, B. Decebal de 34 de ani din Suceava, A. Bogdan de 20 de ani din Adâncata , D. Sebastian de 20 de ani din Suceava, M. Florin de 27 de ani din Suceava, L. Marian de 22 de ani din Suceava, N. Ştefan de 19 ani din Suceava.

 

În baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de Tribunalul Suceava,  au fost efectuate joi un număr de şapte percheziţii domiciliare şi alte trei descinderi pe raza municipiului Suceava şi a comunei Adâncata, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv arme albe, pari, bastoane telescopice şi obiecte de vestimentaţie.

clan turu perchezitii (2)

Au fost identificate sume de bani, telefoane mobile şi alte dispozitive electronice, precum şi elemente de muniţie folosite pentru arme neletale.

Totodată au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru cercetări un număr de 7 persoane, în urma audierilor fiind reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore B. Decebal, B. Traian şi N. Ştefan.

Suspecţii au fost introduşi în Arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentaţi în cursul zilei de vineri Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Intră acum și în grupul de