Incendii in lant in acest sfarsit de saptamana la Radaseni


Intră acum și în grupul de

Două incendii puternice izbucnite în localitatea Rădășeni în acest sfârșit de săptămână au pus în alertă pompierii din Fălticeni.

incendiu stamate

Primul incendiu a avut loc vineri seara, după ora 19.00, când pompierii fălticeneni au fost chemați să intervină la o gospodărie unde ardea o anexă și exista pericolul de propagare la casa de locuit. Cele două autospeciale trimise au reușit să stingă focul după aproximativ două ore. Cu toate acestea, au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 72 de metri pătraţi, 500 kilograme de porumb, 200 kilograme lemn de foc, 0,5 metri cubi cherestea şi bunuri casnice.

ISU Suceava a anunțat că în urma incendiului nu s-au înregistrat victime omeneşti, cauza probabilă fiind jarul căzut dintr-o sobă fără acumulare de căldură.

De asemenea, pompierii fălticeneni au fost solicitați să intervină și în zorii zilei de duminică, 19 octombrie, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o distilerie.

Conform sursei precizate anterior, la sosirea echipajelor de pompieri ardea anexa, cu destinaţie distilerie alcool, construită din lemn şi acoperită cu azbest, fără a exista pericolul de propagare la alte clădiri. Două autospeciale au lichidat focul în aproximativ o oră, pompierii stabilind că din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile, prin efect termic s-a produs incendiul.

Anexa cu destinație de distilerie a ars pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, fiind degradat un răcitor al distileriei, a precizat purtătorul de cuvânt ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de