Ardeleanu il intreaba pe primarul Ion Lungu: Dupa 10 ani, dupa fonduri foarte serioase, de ce arata asa Suceava?


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că după 10 ani de administraţie Ion Lungu oraşul este într-o situaţie foarte dificilă şi că s-a ajuns ca apa caldă să fie considerată o minune în secolul XXI.

Ardeleanu a spus că ceea ce a afirmat Ion Lungu că nu a fost sprijinit în mandatul său de parlamentarii PDL suceveni că acesta minte.

„Nu am auzit minciună mai mare”, a spus deputatul PDL de Suceava care a amintit de ceea ce i-a spus un primar de comună care a atras atenţia că la câte fonduri au fost alocate municipiului Suceava puteau fi susţinute 40 de comune.

Ea a arătat că aceste afirmaţii ale lui Lungu au marcat-o şi au lezat-o pentru că PDL şi-a susţinut primarul, dar că nu poate spune că şi reciproca este valabilă mai ales că ea, ca deputat, a ajuns să încerce să colaboreze cu primarul, fără succes şi că nu i se răspunde nici măcar la solicitări trimise în scris privind problemele sucevenilor.

Ardeleanu a menţionat că în ceea ce priveşte zona de agrement de pe Tătăraşi, în anul 2009, Primăria a primit de la RA-APPS o suprafaţă de 4 hectare pentru amenajare şi că aceasta a fost o decizie a administraţiei centrale PDL.

„În administraţia Sucevei nu ai cu cine vorbi pentru că sunt luate în considerare doar priorităţile primarului şi vedem că dacă s-a ajuns ca oraşul să nu aibă apă caldă, primarul nu mai ştie care sunt priorităţile sucevenilor. Interesul sucevenilor nu mai e în atenţia administraţiei locale”, a spus Ardeleanu.

Deputatul PDL de Suceava a mai declarat că a propus primarului mai multe proiecte, dar că nici unul dintre acestea nu a fost susţinut de primar.

Ea a apreciat că primarul a uitat de cetăţeni şi că nu-i răspunde nici măcar la adresele pe care i le trimite privind probleme ale cetăţenilor.

balan si ardeleanu

„Fac demersuri de rezolvare la toate probleme cu care sunt sesizată ca deputat. Am încercat, ca deputat, să am o relaţie instituţională cu primarul, dar foarte greu. Am ajuns la procedura corespondenţei”, a explicat deputatul sucevean.

Sanda Maria Ardeleanu a mai spus că după zece ani de administraţie Ion Lungu, după ce au fost alocate fonduri serioase, oraşul Suceava arată din ce în ce mai rău.

„După 10 ani, după fonduri serioase, de ce arată aşa Suceava? De ce nu este apă caldă, de ce străzile arată aşa, de ce nu ni se răspunde la nimic?”, a întrebat Ardeleanu.

Deputatul PDL a subliniat că nu este de acceptat ca apa caldă să fie o minune în municipiul Suceava şi că vede că primarul nici nu mai ştie pe cine să dea vina, că în urmă cu o săptămână era vinovată clasa politică, apoi vina aparţinea PDL ca apoi vina să fie a sucevenilor.

Ea s-a întrebat de ce nu există din partea sucevenilor o atitudine fermă faţă de acest mod de a face administraţie, de a conduce un oraş.

Ardeleanu a remarcat că a început o asociaţie să ia atitudine, dar încă este o acţiune firavă faţă de ceea ce se petrece în municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de