ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Circa 600 de lucratori ai MAI vor asigura masurile de ordine si paza sectiilor de votare in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ai ISU Suceava şi funcţionari publici cu statut special din cadrul celor două servicii publice comunitare, înmatriculări auto şi paşapoarte, vor asigura măsurile de ordine şi paza celor 553 de secţii de votare organizate în judeţul Suceava pentru alegerile prezidenţiale din data de 2 noiembrie 2014.

Potrivit prefectului Sucevei, Florin Sinescu, ca urmare a Planului general de măsuri privind misiunile asociate domeniului ordinii şi siguranţei publice, în contextul desfăşurării alegerilor pentru preşedintele României a fost stabilită repartizarea structurilor MAI pentru paza secţiilor de votare.  Astfel, pentru 508 locaţii de vot , respectiv 553 secţii de votare paza va fi asigurată de către 269 poliţişti, 131 jandarmi, 41 poliţişti de frontieră, 112 lucrători din cadrul ISU Suceava şi 31 funcţionari publici cu statut special din cadrul celor două servicii publice comunitare, înmatriculări auto şi paşapoarte.

politist

“Împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava s-au solicitat unităţilor administrativ teritoriale din judeţ o serie de măsuri de securitate la incendiu pentru construcţiile şi spaţiile unde vor fi amenajate secţiile de votare şi pentru asigurarea funcţionării corespunzătoare a instalaţiilor, mijloacelor sau aparatelor de încălzire a acestor spaţii”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

El a arătat că este asigurată comunicarea cu cele 553 de secţii de votare. “În trei locaţii unde nu există semnal GSM, a fost asigurată comunicarea prin satelit”, a explicat Sinescu.

 Totodată, prefectul a mai menţionat că E.ON va asigura buna funcţionare a unui grup electrogen la Palatul Administrativ, în scopul de a asigura alimentarea permanentă cu energie electrică a B.E.J., respectiv a staţiei de prelucrare a datelor, în cazul apariţiei unor deficienţe în sistem. “De asemenea va asigura echipe de intervenţie în teren şi 15 grupuri electrogene pentru intervenţii punctuale, în cazul în care vor exista întreruperi de energie electrică în judeţ”, a declarat prefectul Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de