Modernizarea drumului judetean Ilisesti-Ciprian Porumbescu, inceputa in aprilie, s-ar putea incheia anul acesta


Intră acum și în grupul de

Modernizarea drumului judeţean DJ 178 Ilişeşti-Ciprian Porumbescu, efectuată prin POR 2007-2013 cu 28,65 de milioane de lei, ar putea fi finalizată în acest an în condiţiile în care termenul de recepţie a lucrării este în 22 aprilie 2015.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin I Nechifor, a inspectat, marţi, lucrările la acest obiectiv, care au început în 22 aprilie şi unde obiectivele propuse sunt realizate în proporţie de 77 la sută.

muncitor sant lopata santier (1)

Drumul urmează să fie modernizat pe o porţiune de 7,85 de kilometri, iar lucrarea cea mai amplă este consolidarea terenului într-o zonă cu alunecări unde au fost efectuate foraje la 15-18 metri adâncime şi au fost montaţi 670 de piloţi pentru stabilizarea terenului.

Dacă terenul şi vremea neprielnică din această va nu puneau probleme constructorului lucrările erau mult mai avansate, s-a concluzionat în urma acestei inspecţii în şantier.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că faţă de situaţia de pe DN 17 tot din Ilişeşti unde există o alunecare de teren care a creat numeroase probleme şi care şi în prezent afectează circulaţia în zona respectivă există posibilitatea ca lucrarea gestionată de autorităţile judeţene pe DJ 178 să se comporte mai bine.

Nechifor a spus că după finalizarea lucrărilor la acest tronson de drum va exista un traseu rutier modernizat din Ilişeşti până în Drăgoieşti şi că pentru mulţi locuitori din zonă accesul va fi mult mai uşor, dar că acest drum este şi unul turistic pentru că face legătura cu localitatea Ciprian Porumbescu.

ilisesti peisaj natura toamna vreme case sat (1)

Până în prezent, la acest drum firma de construcţii a realizat în totalitate terasamentele, drenurile sub fund de şanţ, zidurile de sprijin din beton, consolidarea terenului şi mai are de executat mixtura asfaltică pe jumătate din traseu, încă 7000 de metru liniari de şanţuri protejate cu dale din beton, încă 500 de metri liniari de şanţuri protejate cu rigole carosabile, două podeţe transversale şi şase podeţe la drumuri laterale.

Pe şantier muncesc în această perioadă peste 80 de lucrători, iar dacă vremea va permite, lucrarea ar putea fi dată în folosinţă în acest an.


Intră acum și în grupul de