Peste o sută de fermieri suceveni, sprijiniţi de senatorul PSD Neculai Bereanu să ajungă la Indagra


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de fermieri din zona de munte a judeţului Suceava vor merge în cursul zilei de joi la Indagra, cel mai mare târg agricol din România, cu sprijinul senatorului PSD de Suceava, Neculai Bereanu.

Senatorul sucevean social-democrat a declarat, miercuri, că în calitatea sa de membru al Comisiei de Agricultură din Senat şi de sprijinitor al zonei de munte, a decis să sprijine fermierii suceveni să ajungă la Indagra unde să aibă acces la informaţii despre dezvoltarea sectorului în care lucrează şi unde vor putea vedea noile tehnologii din domeniu.

neculai bereanu senator

Bereanu a spus că fermierii suceveni vor avea la dispoziţie două autocare pentru a merge la Bucureşti şi că acolo le va organiza o întâlnire cu secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Peter Tamas Nagy, dar şi cu mai mulţi directori din cadrul ministerului cărora fermierii suceveni vor putea să le spună problemele cu care se confruntă, dar şi de la care vor putea afla informaţii noi despre politicile guvernamentale în acest sector de activitate.

Senatorul PSD Neculai Bereanu a explicat că în urma dezbaterii privind dezvoltarea zonei de munte şi în special a fermelor de animale desfăşurată săptămâna trecută la Poiana Stampei a apreciat că este nevoie ca fermierii suceveni să fie cât mai informaţi despre noutăţile din domeniu.

„Consider că pentru ca zona de munte să se dezvolte este nevoie ca fermierul să fie bine informat, dar în acelaşi timp să aibă acces la tehnologie şi la genetică. Ceea ce facem la Indagra este să sprijinim fermierul sucevean să vadă la acest târg tot ceea ce îl interesează pentru a-şi dezvolta ferma”, a mai declarat Neculai Bereanu.

Totodată, senatorul social democrat a mai spus că fermierii vor putea constata că dezvoltarea lor poate fi mai rapidă şi susţinută dacă se asociază.

 

Târgul Indagra este organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, fiind cel mai important eveniment dedicat agriculturii româneşti.

 

La ediţia din acest an vor fi prezenţi peste 450 de expozanţi din 22 de ţări cum ar fi Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, India, Italia, Lituania, Luxembourg,  Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria.

 

nicu bereanu la humor

Pentru specialiştii domeniului, la târg vor fi regăsite sisteme performanţe pentru irigaţii, îngrăşăminte organice, tractoare de generaţie nouă care pun accent pe: diminuarea consumului, eficienţă, costuri reduse de operare, sisteme de monitorizare pentru animale, care se pot conecta la tabletă, laptop şi smartphone sau sisteme pentru valorificarea deşeurilor agricole prin producerea de biogaz, acesta putând fi folosit la producerea de energie termică şi electrică.

În plus, pe lângă partea expoziţională, târgul facilitează întâlnirea între autorităţi şi companiile implicate în domeniu, prin organizarea de conferinţe, workshop-uri şi mese rotunde.

 

De asemenea, în premieră, în cadrul târgului va avea loc a nouă ediţie a Forumului China – Statele din Europa Centrală şi de Est, unde vor fi organizate cinci mese tematice: industrie alimentară, zootehnie, vegetal, eco şi utilaje.

 

”Indagra 2014 reprezintă, ca şi ediţiile anterioare, o oportunitate extraordinară pentru participanţi, fie că vorbim de fermieri, de operatorii din industria alimentară sau de producătorii de utilaje şi echipamente destinate celor două sectoare. Anul acesta, Indagra va fi cu atât mai specială cu cât în cadrul târgului vom organiza Forumul 16+1. Acesta este un eveniment de amploare pentru relaţiile dintre România şi ţările din estul Europei şi China, evenimentul fiind organizat prima oară în afară graniţelor Chinei. Alături de partenerii tradiţionali, la târg vor fi prezente delegaţiile participante la Forum, fiind vorba de un număr semnificativ de reprezentanţi ai autorităţilor şi oameni de afaceri din ţările central şi est-europene şi din China. Sper că relaţiile stabilite în cadrul târgului să se concretizeze în proiecte care să contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar şi a industriei româneşti”, a declarat Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

În perioada 29 octombrie -2 noiembrie la Romexpo au loc alte cinci târguri, ce vor completa tematica Indagra şi vor fi o sursă de noutăţi şi informaţii pentru vizitatori, Indagra Food, Expo Drink & Wine, All-Pack şi Autoexpotehnica şi Târgul de produse tradiţionale.


Intră acum și în grupul de