Suceava Noastra: „Imparatul Sucevei” e gol. Chiar si pentru agricultorii din Prelipca


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Suceava Noastră atrage atenţia că multe proiecte şi lucruri groteşti vor rămâne în istoria oraşului Suceava ca “realizări” şi ca rezultate ale celui mai lung coşmar al Sucevei, subliniind că nici măcar pieţele municipiului Suceava nu au fost amenajate corespunzător deşi primarul provine dintr-un sat cu oameni pricepuţi în agricultură.

Un comunicat de presă semnat de unul dintre iniţiatorii Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, reaminteşte despre povestea „Hainele noi ale Împăratului” de Hans Christian Andersen în care împăratul se plimba gol prin mulţime, în timp ce servitorii şi linguşitorii împăratului îi lăudau hainele până când un copil din mulţime a strigat „Împăratul este gol!” şi mulţimea a început să realizeze şi să strige că Împăratul este gol, iar Împăratul a trebuit să părăsească ţinutul.

„Nu demult, cel ce se crede împăratul Sucevei, se autoelogia în articole-reclamă “Lungu 10”, articole ce ne povesteau timp de 10 zile, cât de frumoase sunt “HAINELE ÎMPĂRATULUI”. La fel că în poveste, şi la Suceava împăratul este gol.

Dar ce vorbim?! El nu este împărat, el nici primar nu este, nici sucevean”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului citat, în timp ce sucevenii se pregătesc să sărbătorească Crăciunul, alţi primari, care îşi respectă cetăţenii, îi sărbătoresc pe cei ce s-au ocupat de agricultură.

„Puteam şi noi să sărbătorim recolta agricolă şi pe cei ce au realizat-o, mai ales datorită faptului că actualul primar al Sucevei este originar din Prelipca, localitate renumită pentru producţia de legume. Dar unde să sărbătorim, unde să îşi vândă fermierii produsele agricole?”, se întreabă Dan Ioan Cuşnir.

El anexează şi câteva fotografii în care prezintă situaţia pieţelor din Suceava, după 11 ani în care aceeaşi persoană conduce Suceava spre dezastru.piata agroalimentara suceava (3)

„Agricultori din Prelipca, dacă vă îngheaţă legumele pe tarabe şi dacă vă este frig, trebuie să ştiţi că aţi fost ignoraţi de către un consătean de-al Vostru! Cetăţeni ai Sucevei, dacă vă plouă sau vă este frig, dacă v-aţi săturat de mizeria din pieţe, să ştiţi că, cuiva, nu i-a păsat de voi timp de 11 ani, şi în continuare NU îi pasă!”, se precizează în comunicat.

piata agroalimentara suceava

Asociaţia Suceava Noastră subliniază că în alte oraşe pieţele sunt amenajate corespunzător şi exemplifică cu piaţa din Vaslui.

 piata vaslui (1)

Semnatarul comunicatului atrage atenţia sucevenilor că Împăratul este Gol.

„Iată cum îşi făcea autocritica, dar lăudându-se şi alintându-se, administratorul ultimilor 11 ani de decădere a Sucevei:

„Nerealizări sunt multe în municipiul Suceava, însă nu puteam ca, în zece ani, să fac un oraş nou, pentru că nici vremurile nu mai sunt la fel că altădată. Însă, după părerea mea, bilanţul este cu plus, deoarece, indiferent cât am fi de cârcotaşi, există proiecte care vor rămâne în istoria municipiului”

„Domnule primar, Va mulţumim că n-aţi reuşit să faceţi un oraş nou aşa cum vi-l închipuiţi sau aşa cum credeţi Dumneavoastră că ar trebui să arate un oraş, şi da, din păcate multe proiecte şi lucruri groteşti vor rămâne în istoria oraşului ca “realizări” şi ca rezultate ale celui mai lung coşmar al Sucevei. Ceea ce ar fi trebuit să înţelegeţi este faptul că Suceava trebuie să arate aşa cum îşi doresc sucevenii, nu aşa cum va doriţi Dumneavoastră!”, se arată în comunicat.

Asociaţia Suceava Noastră mai anunţă că va prezenta în viitorul apropiat, adevăratele „realizări” ale ultimilor 11 ani de coşmar a Sucevei.

„Pas cu pas ne trezim! Pas cu pas ne luăm oraşul înapoi de la cei ce l-au condus spre subdezvoltare şi dezastru!”, conchide Dan Cuşnir, iniţiator al Asociaţiei civice apolitice Suceava Noastră.


Intră acum și în grupul de