Consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boiechko: „Din cauza lipsei de fonduri inchidem consulatul”


Intră acum și în grupul de

Consulatul  General al Ucrainei la Suceava, deschis la finele lui 2001, îşi va închide porţile începând cu data de 15 noiembrie.

”Din cauza lipsei de fonduri  închidem consulatul”, a declarat, vineri, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boiechko, care a arătat că a fost informat de Ministerul ucrainean de Externe că activitatea mai multor misiuni consulare din lume va fi închisă din cauza lipsei de fonduri  necesare pentru funcționare, între care și cea a Consulatului General  al Ucrainei la Suceava.

Vasyli Boeciko

El a menționat că acest consulat ar putea fi redeschis  atunci când se va putea asigura finanțarea și dacă va exista  o nevoie în zonă.

”Dacă vom avea bani vom redeschide. Acum închidem consulatul. Mai departe vom vedea”, a spus Boiechko, precizând că  activitatea consulară va fi asigurată în continuare la Ambasada Ucrainei  de la București.

 Consulatul General al Ucrainei la Suceava a fost deschis în baza Convenției  Consulare semnate între România și Ucraina și după ce România a deschis consulate în Odesa și Cernăuți în 1995, respectiv 1997.

Vasily Boiechko se află la finalul celui de-al doilea mandat ca și consul al Ucrainei la Suceava.


Intră acum și în grupul de