Nechifor: A fost aprobata finantarea pentru computerul tomograf pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

CJ Suceava va discuta in sedinta ordinara de azi, ca punct suplimentar urgent, acordarea titlului de cetatean de onoare pentru Daniela Condurache, Al. Dumbrava, Rodica Dominte, Emil Havriliuc, Costinel Leonte si Viorel Leanca.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Avem o veste buna de la Ministerul Sanatatii ca finantarea pentru computerul tomograf pentru Suceava s-a aprobat si il vom putea monta in scurt timp.

Mai avem o propunere de dezvoltare a Spitalului Judetean. Am cam terminat lucrarile mari si trebuie sa intram in etapa modificarii spatiului pentru UPU. Am vazut si un punct de vedere al primarului Lungu pe care il salut ca atare si apreciez lucrul asta. Proiectul se ridica la o suma mare si trebuie sa ne gandim la finantare.

E necesara modificarea UPU si nu ne putem permite luxul sa avem o lucrare pe mult timp. Sa analizati un credit pentru spital si sa gasim formula.

Sutem informati ca vom primi o scrisoare oficiala din partea unei companii care vrea sa realizeze centrul de radioterapie despre care vorbeam in trecut. Sunt lucruri mai complexe fata de ce gandeam noi initial.

Atunci ceream privatilor sa vina cu o oferta pentru cazare. Propunerea ce va veni va contine si alte zone de interes, farmacie specializata, magazin cu produse de alimentatie recomandate si utile, dar si un centru de wellness.

Exista o serie de discutii purtate intre aceasta firma si conducerea Spitalului Judetean si sper sa putem da drumul pentru ca este acolo si un anumit grafic de lucrari. Nu stim cat va costa. Vom face si procedura de achizitii. Tinem mult la proiectul asta si speram sa salvam multe vieti si sa fie util si pentru judetele vecine si chiar pentru Ucraina.

Procedura se poate inchide si cu negociere directa. Noi doar concesionam suprafata de teren. Ne bucuram ca exista interes din zona privata.

Primaria Suceava a anuntat ca poate da jumatate de milion de euro pentru Sectia UPU la spital. Restul de 2,5 milioane de euro ar trebui imprumutati. Anul acesta nu mai avem probleme la bani pentru unitatile aflate in subordinea noastra. Am primit sumele de bani necesare pana la finele anului.

Urgenta pentru cetatenii de onoare aprobati azi a fost pentru a marca acest numar important de ani pentru Ansamblul Ciprian Porumbescu. Vrem sa marcam Ziua Bucovinei si a ansamblului intr-un nou format pe care oamenii nu l-au mai vazut. Ziua de 1 decembrie va fi marcata mai frumos. Sunt bucuros ca votul a fost unanimitate. Se stia ca se implinesc 60 de ani ,dar e absolut normal sa ii intrebi si pe cei care primesc titlul, iar discutia cu ei a durat un pic mai mult.”


Intră acum și în grupul de