Codul Galben de vreme rea determina autoritatile sucevene sa adopte masuri urgente


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a solicitat tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ instituirea serviciului de permanenţă după ce a fost anunţată atenţionarea Cod Galben de precipitaţii abundente şi vânt.

El a anunţat că echipele de deszăpezire sunt pregătite să intervină secţiile de drumuri naţionale, dar şi cele de drumuri judeţene sunt pregătite cu stocuri de materiale antiderapante.

Astfel, Secţiile de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc au în stoc 1.404 tone nisip şi 3.317 tone sare. De asemenea sunt 88 de utilaje de intervenţie pregătite, 26 utilaje proprietatea CNADNDR şi 62 închiriate.

Pentru drumurile judeţene, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava are pregătit un stoc de 5.700 tone de nisip şi 550 de tone de sare şi 55 de utilaje pregătite de intervenţie.

sinescu

Totodată sunt pregătite două puncte de sprijin, la Poiana Stampei pe DN17 şi la Ratoş, în intersecţia DN17 A cu DN2, unde există utilaje pregătite cu stocuri de material antiderapant.

“Având în vedere avertizarea meteorologică facem un apel către populaţie să îşi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă, iar orice eveniment care apare în trafic să îl anunţe la numărul unic de urgenţă 112, pentru a se putea interveni cu măsuri operative. S-a început montarea parazăpezilor în judeţul Suceava, în zonele cu risc de înzăpezire, mai exact 13,7 km liniari, urmând să mai fie un supliment de 5 km liniari.Autorităţile judeţene sunt pregătite să gestioneze condiţiile meteorologice anunţate, iar autorităţile locale trebuie să fie în alertă şi să fie pregătite de intervenţie dacă va fi nevoie”, a precizat Florin Sinescu.

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică “COD GALBEN” pentru intervalul 20 noiembrie 2014, ora 06.00 – 21 noiembrie, ora 12.00, conform căreia va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.


Intră acum și în grupul de