Cutremur in Vrancea resimtit in Suceava UPDATE


Intră acum și în grupul de

UPDATE 2

INFP a revizuit din nou estimările privind cutremurul produs în Vrancea sâmbătă seara.

Astfel, cutremurul  s-a produs în zona seismică Vrancea, judetul Vrancea,  la ora 21:14:17 ( ora Romaniei ), la adâncime 39km, magnitudine 5.7, intensitate epicentrală VI.

UPDATE 1

Potrivit INFP care a corectat primele estimări cutremurul a avut o magnitudine de 5,6 grade pe  scara Richter, cu 6 garde în epicentru.

Specialiştii INFP nu au exclus replici ale acestui cutremur.

Directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, a precizat că acest cutremur a fost de suprafaţă şi că se aşteaptă mai multe replici de intensitate mai mică decât cutremurul iniţial. El a mai spus că este probabil ca replicile să fie pe parcursul a mai multor zile începând cu această noapte.

Cercetătorul geofizician Mihail Diaconescu a menţionat că dacă respectivul cutremur a avut magnitudine până în 5,5 grade pe scara Richter, replicile sunt aşteptate în următoarele patru zile, iar dacă a fost până în 6 grade, replicile se vor putea produce în următoarele opt zile. El a menţionat că replicile vor avea cu cel puţin un grad mai puţin decât cutremurul iniţial.

Un cutremur de magnitudine 5,5 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seara în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a fost resimţit şi în Suceava.

Seismul s-a produs la ora 21.14 la o adancime de 40 de kilometri potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului şi a durat mai mult de 40 de secunde.

 

În urma cutremurului unele reţele de telefonie mobilă nu au funcţionat o perioadă scurtă.


Intră acum și în grupul de