Prima replica a cutremurului din Vrancea a avut 2,8 grade pe scara Richter, a doua 3,3 grade


Intră acum și în grupul de

Prima replică a cutremurului de sâmbătă seara de 5,7 grade produs în Vrancea la 39 de kilometri adâncime şi care a fost resimţit şi în Suceava s-a produs la ora 22.25, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Replica a avut o intensitate de 2,8 grade pe scara Richter.

Aceasta s-a produs la 30 de kilometri adâncime.

INFP a anunţat că o a doua replică a avut loc, la aceeaşi adâncime de 30 de kilometri,  la ora 22.30.55 şi a avut o magnitudine de 3.3 grade pe scara Richter.

Ambele valori ale replicilor sunt la prima estimare urmând să fie revizuite.

Directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, a precizat că acest cutremur a fost de suprafaţă şi că se aşteaptă mai multe replici de intensitate mai mică decât cutremurul iniţial. El a mai spus că este probabil ca replicile să fie pe parcursul a mai multor zile începând cu această noapte.

Cercetătorul geofizician Mihail Diaconescu a menţionat că dacă respectivul cutremur a avut magnitudine până în 5,5 grade pe scara Richter, replicile sunt aşteptate în următoarele patru zile, iar dacă a fost până în 6 grade, replicile se vor putea produce în următoarele opt zile. El a menţionat că replicile vor avea cu cel puţin un grad mai puţin decât cutremurul iniţial.

Un cutremur  s-a produs în zona seismică Vrancea, judetul Vrancea,  la ora 21:14:17 ( ora Romaniei ), la adâncime 39km, magnitudine 5.7, intensitate epicentrală VI.


Intră acum și în grupul de