Grav accident la Cumparatura. Unul dintre cei trei raniti, un tanar sucevean de 22 de ani e in stare foarte grava VIDEO


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au fost rănite, miercuri, într-un accident rutier produs pe DN 2 la ieşirea din Cumpărătura spre Fălticeni, pentru salvarea răniţilor intervenind detaşamentul de pompieri Suceava, împreună cu un echipaj SAJ cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă.

În accident au fost implicate trei autoturisme, iar în urma coliziunii au fost trei victime, din două autoturisme, dintre care o persoană a rămas încarcerată. Şoferul celui de-al treilea autoturism nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliţia a stabilit că şoferul în vârstă de 22 de ani al unui autoturism Dacia Logan, Ştefan M, circula pe DN2, iar la ieşirea din localitatea suceveană Cumpărătura a efectuat o depăşire neregulamentară, fără să se asigure, şi a intrat în coliziune cu un autoturism Mitsubishi Pajero, condus regulamentar de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Piatra Neamţ,  care venea din sens opus.

O a treia maşină aflată în spatele Daciei Logan a fost avariată după ce Dacia a ricoşat.

 

Echipajele de pompieri salvatori au luat măsurile de siguranţă specifice în cazul accidentelor rutiere – au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile şi au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori. Concomitent, au extras victima încarcerată, aflată în stare de inconştienţă, şi au predat-o paramedicilor SMURD care, împreună cu lucrătorii de pe ambulanţa SAJ, au acordat îngrijiri medicale tuturor persoanelor rănite.

Victima încarcerată, Ştefan M., în vârstă de 22 de ani, şi o femeie, Andreea B.R., de 30 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean, cu ambulanţe SAJ şi SMURD. Cea de a treia persoană rănită, Constantin B.R., de 26 de ani, a refuzat transportul la unitatea spitalicească.

Pe timpul intervenţiei echipajelor de salvatori, circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri de mers timp de aproximativ 40 de minute.

Tânărul vinovat de accident se află în stare foarte gravă în secţia Neurochirurgie- Anestezie Terapie Intensivă a SJU Suceava.


Intră acum și în grupul de