Incendiu puternic la o gospodarie din Voievodeasa din cauza unui cos de fum


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit din cauza unui cos de fum in dimineața zilei de miercuri, 26 noiembrie, în satul Voievodeasa, comuna Suceviţa.

incendiu casa pompieri isu interventie (7)

 

Pentru stingerea incendiului au intervenit trei autospeciale ale Militarilor Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, dar şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa. Incendiul se manifesta la acoperişul casei de locuit, construit pe astereală din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la două gospodării învecinate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, în urma incendiului acoperişul casei a ars pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi şi s-au degradat obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, textile, planşeul mansardei şi pereţii casei, din lemn, pe aproximativ 60 de metri pătraţi, restul casei fiind salvat.

Pompierii au concluzionat că efectul termic al coşului de fum amplasat  necorespunzător sau neizolat termic faţă de materialele combustibile ar fi cauza cea mai probabilă de producere a focului.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

 


Intră acum și în grupul de