Un consilier judetean cercetat sub control judiciar, in delegatia CJ Suceava care merge in Austria


Intră acum și în grupul de

O delegaţie a Consiliului Judeţean Suceava va efectua în zilele de 9 şi 10 decembrie o vizită în Austria, în Bergland şi la Viena, la Ministerul Agriculturii. Componenţa acestei delegaţii a fost decisă vineri de CJ Suceava.

Potrivit expunerii de motive, vizita are ca scop schimb de experienţă privind zona zootehnică şi de ferme şi se organizează la invitaţia Asociaţia Fermelor de Vaci Noegenetik care va organiza şi o masă rotundă cu experţi în domeniul industriei laptelui şi cel al comercializării cărnii de vită.

Pentru această deplasare costurile care vor fi decontate din bugetul CJ Suceava se ridică la 18.000 de lei, reprezentând cazare, diurnă, asigurări de sănătate şi taxe de autostradă.

Din delegaţie vor face parte preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, şi patru consilieri judeţeni între care Ioan Piticari, care, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Producătorilor şi Crescătorilor de Taurine Piatra Şoimului din Câmpulung Moldovenesc, este cercetat sub control judiciar de DNA Suceava pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.

Întrebat în conferinţă de presă dacă Ioan Piticari are acceptul pentru a putea părăsi ţara, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că este problema acestuia.

„E treaba domnului Piticari să-şi rezolve problema. Domnul Piticari e specializat în agricultură şi a spus că doreşte să meargă”, a spus Nechifor.

Departamentul de comunicare al CJ Suceava a transmis, ulterior, că Ioan Piticari este cercetat sub control judiciar, dar că nu are interdicţie de a părăsi ţara şi că, în aceste condiţii, poate face parte din delegaţia care va merge în Austria.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat că Piticari este în continuare cercetat sub control judiciar şi că nu a fost informată că acesta ar intenţiona să plece în Austria.

Piticari, fost membru PNL, a devenit independent în baza OUG 55/2014, care a permis migrarea politică a aleşilor locali.


Intră acum și în grupul de