Judetul Suceava se blindeaza pentru interventii in situatii de urgenta. Doua autosenilate si patru ambulante 4X4


Intră acum și în grupul de

Noi autovehicule speciale pentru situaţii de urgenţă ajung în judeţul Suceava. Este vorba de două autoşenilate, 8X8, care vor fi în unităţile ISU din Suceava şi Rădăuţi, dar şi patru ambulanţe 4X4 ce vor ajunge în staţiile de salvare din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Fălticeni.

autosenilata

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat, vineri, în conferinţă de presă, că judeţul beneficiază de două autoşenilate. Una dintre acestea a fost achiziţionată printr-un proiect european promovat de Euronest, asociaţia judeţelor din nord estul ţării, iar a doua a fost cumpărată din sponsorizarea unei firme de transport din municipiul Suceava, dar şi cu sprijinul Fundaţiei SMURD.

Potrivit lui Sinescu o astfel de autoşenilată costă 40.000 de euro.

Firma privată din Suceava a asigurat o sponsorizare de 75.000 de lei, din care 12.500 de lei pentru echipamente, iar restul banilor au provenit de la Fundaţia SMURD.

Prefectul a reamintit că anul trecut, ISU Suceava a primit, cu împrumut, o atoşenilată de la IGSU pentru intervenţii în condiţii dificile, dar că acest utilaj a fost restituit. Acum judeţul beneficiază de două astfel de autospeciale necesare la intervenţii în situaţii de urgenţă dificile.

Florin Sinescu a mai declarat că judeţul va primi şi patru ambulanţe, 4X4, două de tip B1, doar cu asistent medical, şi două de tip B2, care are în echipaj şi medic.

Ambulanţele sunt destinate în special zonei de munte şi vor ajunge la substaţiile SJA Suceava din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Fălticeni.

Prefectul a menţionat că aceste substaţii au personalul medical necesar pentru aceste ambulanţe.


Intră acum și în grupul de