Seful SIPI Suceava retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, acuzat de fapte de coruptie. Un politist din Fratautii Noi, pus sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Procurorii DNA Suceava au dispus, luni seara, reţinerea pentru 24 de ore a şefului SIPI Suceava, Cristian Macsim, acuzat de fapte de corupţie.

Astfel, Macsim a fost reţinut la ora 20.15 pentru 24 de ore fiind acuzat de patru fapte de abuz în serviciu conform Legii 78/2000 şi două fapte de favorizarea făptuitorului.

Surse judiciare au precizat că procurorii îl cercetează pe Macsim că a respins un raport informativ referitor la implicarea procurorului Dumitru Dîmbu în muşamalizarea unui accident rutier petrecut în anul 2010 şi  în care a fost implicat agentul de poliţie Iulian Lămăşanu care conducea maşina poliţiei având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi a provocat un accident.

Procurorii anticorupţie îl mai acuză pe şeful SIPI Suceava că a mai respins şi alte rapoarte informative ale unor ofiţeri din subordinea sa.

dna

În acelaşi caz a mai fost pus sub control judiciar agentul de poliţie Constantin Chichiriţă din Frătăuţii Noi.

Acesta este acuzat că a fabricat probe într-un dosar pe care îl cerceta şi este învinuit pentru cercetare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals.

În acest caz, cercetările procurorilor DNA continuă cu audierea altor suspecţi.

Luni dimineaţa procurorii DNA Suceava au efectuat percheziţii la poliţişti din Frătăuţii Noi, Voitinel, Rădăuţi, Vicovu de Sus şi Suceava într-un dosar privind fapte de corupţie.

 


Intră acum și în grupul de