FOTO Trei tineri care au bagat spaima in locuitorii comunelor Dumbraveni si Siminicea au fost retinuti de politisti. Pentru sume infime, agresorii bateau crunt batranii


Intră acum și în grupul de

Trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, din Dumbrăveni, au fost reținuți de polițiștii suceveni, în urma a patru percheziții domiciliare, după ce au săvârşit mai multe fapte cu violenţă pe raza comunelor Dumbrăveni şi Siminicea, inducând o stare de insecuritate în comunitate.

talhari dumbraveni (3)

Potrivit IPJ Suceava, tinerii au săvârşit în perioada 16 – 20 ianuarie 2015 mai multe fapte cu violenţă, aceştia acţionând împreună în patru cauze de tâlhărie săvârşite asupra persoanelor vârstnice, dar şi în mai multe cauze de furt.

Poliția Județeană a informat că sâmbătă noaptea, în data de 17 ianuarie, în jurul orei 01.00, două persoane au pătuns prin efracție în interiorul unei locuințe a unui bătrân în vârstă de 75 de ani, din Dumbrăveni, iar prin exercitarea de acte de violență fizică, cu pumnii și picioarele, l-au deposedat de 700 lei și un telefon mobil, provocându-i un prejudiciu estimat la 950 lei.

Totodată, în cadrul investigațiilor efectuate, în seara de vineri, 16 ianuarie, în jurul orei 19.30, două persoane necunoscute, cu aceleași semnalmente, au pătruns în locuința unui alt bătrân, în vârstă de 78 de ani, tot din Dumbrăveni. Prin exercitarea de acte de violență fizică din partea necunoscuților, bătrânul a fost deposedat de 5 lei și un terminal mobil, creându-i un prejudiciu estimat la suma de 250 lei.

În aceeași seară, după aproximativ două ore, și o femeie de 70  de ani, din Dumbrăveni, a fost atacată cu pumnii de două persoane necunoscute. Deși femeia era căzută la pâmânt, agresorii au continuat să o lovească, fără nici un motiv, până la intervenția soțului acesteia, deși nici bărbatul nu a scăpat neatacat. Soțul femeii a fost lovit cu pietre de atacatori, fiind nevoit să se refugieze într-o anexă a locuinței.

După ce agresorii au plecat, partea vătămată a constatat lipsa unui ciocan estimat la 10 lei.

Ulterior, în data de 20 ianuarie, în jurul orei 22.00, o femeie din Siminicea, în vârstă de 82 de ani, a fost lovită, cu pumnii și picioarele în zona corpului și feței de două persoane necunoscute, în curtea proprie. După ce a căzut la pământ, bătrâna a fost târâtă în anexa în care dormea, cele două persoane amenințând-o cu moartea și cerându-i banii.

Bătrâna a ajuns după aceea la spital, cu o ambulanță, medicii concluzionând că femeia a suferit o plagă contuză la ochiul stâng, o contuzie de hemitorace stâng, leziuni comise prin agresiune.

Din discuțiile purtate în spital, polițiștii au aflat că bătrâna avea în locuință 50 de lei și un telefon mobil.

În urma activităților criminalistice, investigative și de cercetare penală desfășurate în privința celor patru infracțiuni de tâlhărie calificată comise de autori necunoscuți asupra unor persoane vârstnice din Dumbrăveni și Siminicea în perioada 16-20 ianuarie, în data de 22 ianuarie a fost administrat un probatoriu față de trei suspecți. Este vorba despre N. Tiberiu de 19 ani, P. Marian de 22 de ani şi F. Cristian de 33 de ani, toţi din comuna Dumbrăveni. Aceștia au fost reținuți sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată. Totodată, faţă de aceştia urmează să se extindă cercetările şi cu privire la mai multe infracţiuni de furt.

talhari dumbraveni (1)

talhari dumbraveni (2)

Polițiștii suceveni au precizat că suspecții vor fi prezentați Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de