Primarul comunei Burla, gasit in incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, luni, că primarul comunei sucevene Burla, Viorel Pintiliuc, a fost un an de zile în incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, primarul Pintiliuc s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iunie 2012 – 09 aprilie 2013.

ANI susţine că acesta a deținut, simultan cu funcția de primar, și funcția de administrator al S.C. METALO-CHIMICE S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia „Funcția de primar și viceprimar […] și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu […] calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia; funcția de […] administrator, membru al consiliului de administrație ori cenzor […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice […] funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local […]”.


Intră acum și în grupul de