Primarul comunei Vatra Moldovitei, Virgil Saghin, gasit in incompatibilitate de ANI


Intră acum și în grupul de

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că primarul comunei Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, este în incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat al ANI, Virgil Saghin, în calitate de primar, a semnat un contract de furnizare a masei lemnoase, în valoare totală de 88.924,5 lei, cu societatea comercială la care acesta deține calitatea de asociat, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu dispozițiile art. 75, lit. b) din Legea 393/2004.

ANI

Astfel, art. 75, lit. a), b) și f) din Legea nr. 393/2004, prevede că  „Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […] soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv; orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia […] o asociație sau fundație din care fac parte” , iar art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, arată că „Primarii și viceprimarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”.


Intră acum și în grupul de