Spitalul Judetean Suceava, partener cu Academia de Stiinte Medicale intr-un proiect in cardiologie si radiologie interventionala


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a semnat un parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale din România pentru includerea unităţii sanitare sucevene într-un proiect de cercetare în domeniul cardiologiei şi radiologiei intervenţionale, urmând ca până în luna iunie să primească în dotare un angiograf performant.

Managerul Spitalului Județean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că SJU Suceava a fost inclus, alături de alte 16 institute şi spitale clinice din România, pe lista unităţilor sanitare care vor fi dotate cu angiografe performante, pentru desfăşurarea proiectului de cercetare.

Spital

El a spus că Ministerul Sănătăţii şi Academia de Ştiinţe Medicale din România vor implementa proiectul european Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare- dezvoltare existente şi crearea de noi infrastructuri: laboratoare şi centre de cercetare, iar în cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate angiografe în vederea efectuării de cercetări în domeniul de interes naţional, cu scopul diagnosticării unor leziuni cu potenţial evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor.

„Este onorant pentru noi că în rândul celor 17 unităţi sanitare sunt institute și spitale clinice de specialitate, precum Spitalul Clinic de Urgență din București, Spitalul Universitar de urgență, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arsene”, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. dr. G.I.M Georgescu” din  Iași, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara sau Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş”, a spus Rîmbu.

El a arătat că activitatea de cercetare propriu-zisă va începe la SJU Suceava în luna iunie, iar dotarea cu angiograf că va fi realizată până la debutul acestei activităţi.

Rîmbu a spus că trei medici suceveni şi doi asistenţi medicali vor fi implicaţi în activitatea de cercetare care se va desfăşura în spitalul sucevean.

“Activitatea de cercetare va desfășura din luna iunie până în noiembrie. Fiecare spital trebuie  să aibă, în medie, 100 de pacienți, într-o perioadă de şase luni, într-o primă fază, și va continua timp de cinci ani, adică până la finalizarea termenului  propus  de Uniunea Europeană”, a spus Rîmbu care a precizat că după această perioadă angiograful va intra în proprietatea spitalului și va fi folosit în activitatea medicală curentă.

Managerul SJU Suceava a spus că proiectul de cercetare prevede crearea unui registru național de tratament intervențional al sindroamelor coronariene acute, implementarea, în România, a conceptului heart-team în afecțiunile coronariene cronice, elaborarea și dezvoltarea unei strategii de incidență  și diagnostic al malformațiilor congenitale la nou- născuți, sugari și copii, bazată pe o infrastructură adecvată  și un personal specializat în cardiologie pediatrică și chirugie cardio-vasculară pediatrică.

El a precizat că temele de cercetare pot fi completate pe parcursul derulării proiectului.


Intră acum și în grupul de