Un sucevean care si-a omorat iubita si apoi s-a culcat langa ea, trimis in judecata


Intră acum și în grupul de

Suceveanul care și-a omorât concubina pe fondul consumului de alcool, la mijlocul lunii decembrie, a fost trimis de procurori în judecată, în stare de arest. El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

Prim-procurorul Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis că inculpatul Rusu Marcel, în vârstă de 53 de ani, din Suceava, este judecat din arest după ce și-a lovit concubina în vârstă de 54 de ani, din Suceava, în mod repetat, amândoi fiind sub influența puternică a alcoolului.

alcool-1

Cei doi suceveni se aflau într-o relație de concubinaj din 2008, dar din primăvara anului 2014 au locuit într-o casă aflată în proprietatea femeii, pe raza satului Măzănăieşti.

Deși nu munceau, cei doi obișnuiau să consume cantități mari de băuturi alcoolice, certurile și altercațiile violente apărând adeseori între ei. Potrivit martorilor chemați la audieri, inculpatul manifesta un comportament violent asupra femei, aceasta având permanent vânătăi şi echimoze. De rușine, de cele mai multe ori femeia ascundea loviturile primite.

Cercetările procurorilor au scos la iveală faptul că femeia ajunsese să nu își poată folosi mâna stângă după ce, prin 2010-2011, bărbatul și-a lovit iubita cu un corp contondent.

La mijlocul lui decembrie, în data de 15 a lunii, cei doi iubiți au consumat alcool, iar după ce au adormit, bărbatul s-a trezit în jurul orei 10.00 cu gândul de consuma din nou țuică, însă a observat sticla goală.

Ferm convins că iubita sa a terminat alcoolul, bărbatul s-a enervat și a lovit-o cu palma peste față. În acel moment femeia a căzut de pe pat pe podea, ocazie cu care bărbatul a luat un topor aflat în cameră și a început să o lovească, fără însă a sesiza în ce zonă anatomică pentru că lumina era stinsă, se arată în declarațiile bărbatului.

„Convingerea inculpatului a fost că a lovit victima o singură dată cu toporul peste picioare”, susțin procurorii suceveni.

După ce și-a lovit iubita, bărbatul a ridicat victima de pe podea, a pus-o pe pat și s-a culcat lângă ea. Câteva ore mai târziu, în jurul orei 01:00, inculpatul s-a trezit şi a constatat că victima a încetat din viaţă, după care a sunat-o pe una dintre fiicele femeii.

Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal, victimei i-au fost aplicate trei lovituri în zona extremităţii cefalice, având legătură de cauzalitate directă. Pe corpul victimei au fost identificate multiple leziuni, produse prin loviri cu corpuri şi mijloace contondente la diferite perioade de timp. Totodată medicul legist a identificat plăgi tăiat-despicate la nivelul indexului mâinii drepte, apreciind că sunt plăgi ofensive, de încercare a victimei de a se apăra prin prinderea lamei corpului tăietor-despicător.

Totodată, analizele toxicologice au pus în evidenţă faptul că femeia se afla în stare de intoxicaţie etilică acută, respectiv a fost stabilită o alcoolemie de 2,15 grame la mie.

Dosarul în care este cercetat inculpatul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de