In mai putin de o luna, cinci pustani din Radauti au dat 12 spargeri cu prejudiciu de 30.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Cinci adolescenţi cu vârste între 14 şi 17 ani din Rădăuţi sunt acuzaţi că au comis în ultima lună cel puţin zece furturi şi două tentative de furt cu un prejudiciu de 30.000 de lei, dar sunt bănuiţi şi de comiterea altor furturi.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Rădăuţi, au probat, miercuri, comiterea a zece furturi şi a două tentative de furt pe raza municipiului Rădăuţi de cinci adolescenţi din care doi în vârstă de 14 ani, iar ceilalţi trei cu vârste de 15, 16 şi 17 ani.

Aceştia sunt acuzaţi că în 31 decembrie 2014 au furat de la o firmă cu punct de lucru în Rădăuţi cinci baxuri cu sticle de sucuri naturale şi două scule electrice (bormaşină şi flex) în valoare de 1500 lei, dar şi că în noaptea de 01/02 ianuarie 2015, dintr-un cort de pânză al unei firme, ridicat în zona centrală a municipiului Rădăuţi pe timpul sărbătorilor de iarnă, au furat 400 de huse şi carcase de telefon mobil în valoare de 10.000 lei.

Ei sunt suspectaţi de o tentativă de furt în 4 ianuarie când au încercat să fure lucrurile din cabina unui camion parcat în Rădăuţi.

razie politie

În seara de 10 ianuarie au intrat într-o firmă din Rădăuţi de unde, prin forţarea unui geam au furat două flexuri în valoare de 1850 lei.

Ei mai sunt acuzaţi că în noaptea de 14/15 ianuarie au intrat într-o  frizerie pe un geam rabatat de unde au furat un monitor LCD şi mai multe maşini de bărbierit, uscătoare de păr, un termos de cafea, în valoare de 3200.

În nopţile de 11/12şi 13/14 ianuarie, cei cinci au furat bani dintr-un automat de cafea, amplasat pe str. Eudoxiu Hurmuzachi prin distrugerea sistemului de asigurare, creând un prejudiciu de 650 lei.

În seara de 19 ianuarie ei au intrat într-un magazin second-hand de pe strada Calea Bucovinei, de unde au furat două aspiratoare precum şi patru boxe, iar în 22 ianuarie au intrat în curtea unei femei de unde au furat  patru butelii pentru aragaz.

În noaptea de 24/25 ianuarie ei au furat din zona „Piaţa Mică” din municipiu, dintr-un chioşc, mai multe pachete cu ţigări de diferite mărci, cafea şi băuturi alcoolice în  valoare de 2000 lei pe care le-au vândut.

Cei cinci sunt acuzaţi că în seara de 25 ianuarie, dintr-un microbuz parcat  pe strada Iacob Zadik, au furat un sistem GPS şi un DVD player în valoare de 1000 lei, iar apoi au intrat într-un bar de unde au furat un laptop şi un LCD, în valoare de aproximativ 3000 lei.

În  noaptea de 25/26 ianuarie au avut o tentativă de furt comisă de la o societate comercială, de unde minorii au încercat să fure mai multe lucruri.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 30.000 lei, precizează sursa citată care menţionează că se continuă cercetările în acest caz.

 


Intră acum și în grupul de