Un contabil din Suceava a falsificat acte pentru a-si da in judecata vecinii. Vezi ce a patit apoi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din municipiul Suceava, care a ținut evidența contabilă a unei firme din Cajvana timp de șase ani, a fost trimis în judecată de procurorii suceveni, fiind cercetat pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în nouă acte materiale.

Potrivit prim-procurorului Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, inculpatul Geaniloni Ciprian Radu şi-a preconstituit probe pentru a recupera de la vecini investițiile făcute pentru repararea acoperișului unui bloc din municipiul Suceava. Întrucât nu a ajuns la o înțelegere cu vecinii, inculpatul i-a dat în judecată, aduncând pe masa instanței înscrisurile falsificate. În urma acestor înscrisuri, inculpatul a adus prejudicii în valoare de 3.439 lei pentru fiecare dintre cei patru vecini de tronson, dar și firmei din Cajvana, căreia i-a adus obligaţii fiscale nedatorate în valoare de 1.723 lei.

acoperis bloc reparatie

 

La începutul lunii septembrie, în 2010, Geaniloni Ciprian Radu le-a spus vecinilor săi că dorește să demareze unele lucrări de reparații la acoperișul blocului, solicitându-le o contribuție de 800 de lei fiecăruia dintre vecini deoarece sunt coproprietari ai suprafeţelor comune din imobil. În vederea realizării reparațiilor, inculpatul le-a prezentat vecinilor trei oferte de preț, precizând că a optat pentru cea mai mică, cea de la SC IRIGEO SRL Cajvana, în valoare de 9412,8 lei.

Cu toate acestea, vecinii nu s-au arătat deloc mulțumiți de ofertă, susținând că suma este prea mare, iar lucrările ar trebui efectuate cu implicarea asociaţiei de proprietari. În acel moment Geaniloni Ciprian Radu și-a manifestat nemulțumirea față de atitudinea vecinilor, ameninţându-i că îi va acţiona în instanţă pentru recuperarea sumelor datorate şi vor plăti mai mult decât contravaloarea reală a lucrărilor.

Totuși, lucrările de reparație au fost efectuate în lunile septembrie și octombrie, fără ca persoanele vătămate să contribuie la achitarea lucrării, după care inculpatul s-a decis să pună în aplicare amenințarea la adresa vecinilor.

Bărbatul a acționat în instanță locatarii tronsonului de bloc a cărui porţiune de acoperiş fusese reparată, obiectul acţiunii fiind obligarea pârâţilor la plata, în solidar a sumei de 7530 lei, reprezentând reparaţia terasei blocului prin hidroizolaţii cu membrane termosudabile.

În urma unei adrese a Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava a ieșit la iveală faptul că niciuna dintre cele trei societăţi implicate, respectiv SC IRIGEO SRL, SC DIMENSIONE SRL Volovăţ şi SC SPAZIO IMMOBILIARE SRL, nu figurează cu angajaţi cu contract de muncă în perioada anilor 2010-2011, a susținut prim-procurorul sucevean.

Inculpatul a dat o mare credibilitate probelor aduse în instanță prin efectuarea de menţiuni fictive în documentele contabile întocmite pentru SC IRIGEO SRL Cajvana, după cum urmează: note de recepţie şi constatare diferenţe, registru de casă pentru lunile septembrie-octombrie 2010, jurnale de vânzări – cumpărări pentru lunile septembrie-octombrie 2010 şi balanţele de verificare lunare pentru lunile septembrie-octombrie 2010. Toate acestea au denaturat realitatea şi au condus la stabilirea de taxe şi impozite în sarcina societăţii din Cajvana.

Mai exact, inculpatul s-a folosit de faptul că a ţinut evidenţa contabilă la societatea menţionată din 2007 până în 2013, iar în 2010, după efectuarea lucrărilor de reparaţii la terasa blocului, în scopul inducerii în eroare a părţilor vătămate şi în vederea acţionării acestora în justiţie a făcut menţiuni nereale în documentele financiar-contabile ale SC IRIGEO SRL Cajvana.

„Cel în cauză a menţionat fictiv în documentele contabile, relaţia comercială cu societatea sus-menţionată, inserând în cuprinsul acestora, facturile şi chitanţele fictive, emise în numele acestei firme, documente ce au fost depuse ulterior la organele fiscale de martora P.I. (care nu a sesizat menţiunile false), care au stabilit în sarcina acestei societăţi, taxe şi impozite de plată către bugetul de stat, în sumă totală de 1723 lei”, se arată în comunicatul transmis de prim-procurorul Lucian Stănescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul va fi soluționat de Judecătoria Suceava.


Intră acum și în grupul de