FOTO VIDEO Doi tineri prinsi dupa ce au furat echipamente de aproape 100.000 de lei de la sase relee de telefonie mobila


Intră acum și în grupul de

Doi tineri din Iași au fost cât pe ce să lase mii de persoane fără posibilitatea de a utiliza rețeaua de telefonie mobilă, după ce au sustras acumulatori și componente de la șase relee, cauzând un prejudiciu de aproape 100.000 de lei.

În urma unor activități investigative complexe în care au fost angrenați lucrători judiciarişti, de ordine publică, criminalişti dar şi poliţişti rutieri, au fost identificate în flagrant două persoane bănuite de comiterea furturilor în perioada 28-30 ianuarie 2015. Cei doi tineri ieșeni au fost reţinuţi de poliţiştii suceveni şi introduşi în arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de emitere a mandatelor de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

foto 5

Potrivit Poliției Județene, miercuri, un angajat al unei companii de telefonie mobilă ce are punct de lucru în Suceava a sesizat prin apel la 112 că persoane necunoscute au pătruns în containerele aparținând mai multor relee amplasate în municipiul Fălticeni, comuna Forăști, sat Ruși, comuna Vadu Moldovei, sat Ganea și comuna Preutești, sat Arghira, de unde au sustras mai mulți acumulatori.

Au fost reclamate dispariția unui număr total de 60 acumulatori de 12V și 155A, fiecare dintre aceștia având greutatea de 40 kg, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 80.000 lei.

„Având în vedere valoarea mare a prejudiciului, modul de operare, dar şi urmările generate prin afectarea calităţii semnalului telefonic pe o rază de acoperire extinsă, existând inclusiv posibilitatea aducerii în stare de nefuncţionare a reţelelor de telefonie mobilă pe o arie importantă a judeţelor Suceava şi Iaşi, poliţiştii au dispus de îndată măsuri operative şi investigative complexe, fiind cooptaţi lucrători judiciarişti, de ordine publică, criminalişti dar şi poliţişti rutieri”, a susținut subcomisarul de Poliție Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

În acest sens, forțele angrenate au dispus măsuri de supraveghere a altor locaţii în care funcţionează relee ale companiilor de telefonie mobilă şi au fost organizate filtre rutiere. Totodată, s-au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, fiind obţinute date şi informaţii cu privire la un grup de persoane specializat în acest gen de furturi, dispunându-se măsuri în vederea prinderii în flagrant a autorilor faptelor de furt.

Ca urmare a activităților desfășurate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un echipaj de Poliţie din Vadu Moldovei a reușit prinderea în flagrant a doi tineri din comuna Bîrnova, județul Iași, respectiv M. Gabriel de 27 ani și B. Mihăiță de 27 ani, ambii la volanul unor mașini.

În urma unor somaţii legale, polițiștii au reușit prinderea şi imobilizarea lui M. Gabriel, ceelălalt tânăr reușind să fugă cu autoturismul și să se îndepărteze de blocajul rutier.

foto blocaj in trafic

Abia după ce s-a dispus formarea mai multor filtre ale poliţiştilor din Vadu Moldovei, fiind implicați și lucrători de poliție rutieră și de la Biroul Investigaţii Criminale Fălticeni, la ieșirea din comuna Boroaia, după urmărirea vehiculului, a fost prins și imobilizat cel de-al doilea tânăr, B. Mihăiţă.

În mașinile celor doi s-au găsit mai multe baterii tip acumulator asemănătoare cu cele sustrase, stabilindu-se că acestea provin dintr-un furt comis în urmă cu câteva minute de la releul de pe raza satului Moișa, comuna Boroaia.

foto releu Moisa

Tinerii ieșeni au fost duși la sediul poliției din Fălticeni, reușindu-se totodată recuperarea celor 12 acumulatori sustrași din releul din satul Moișa.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a precizat că prejudiciul creat prin sustragerea acumulatorilor de la releul Orange din satul Moișa, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

Mașinile celor doi tineri, în valoare de circa 10.000 de euro, au fost confiscate la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, în cauză întrocmindu-se un dosar penal pentru furt calificat.

„Față de cei doi suspecți a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, aceștia fiind introduşi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă”, a menționat subcomisarul de Poliție Ionuț Epureanu.

furt relee telefonie mobila  (1)

furt relee telefonie mobila  (2)

furt relee telefonie mobila  (3)

furt relee telefonie mobila  (4)

 


Intră acum și în grupul de