Tineri banuiti ca au talharit doi copii in timp ce se intorceau seara de la scoala


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, unul din Iași, iar altul din Suceava, sunt bănuiți că au tâlhărit, în cursul unei săptămâni, doi copii care se întorceau seara de la școală.

buzunar furt

Potrivit Poliției Județene, săptămâna trecută, pe data de 16 februarie, în jurul orei 17.40, o fetiță de 13 ani a fost acostată de o persoană necunoscută care i-a luat telefonul mobil în valoare de circa 800 lei. Polițiștii suceveni au precizat că minora se deplasa spre casă, după ce a ieșit de la școală, pe o alee neamenajată care  face trecerea din strada Curtea Domnească spre staţia „22 Decembrie”. În timp ce încheia o convorbire telefonică şi încerca să pună telefonul în buzunar, o persoană necunoscută care venea din sens opus, a îmbrâncit-o, moment în care fetița a scăpat telefonul din mână, iar autorul l-a luat şi a fugit.

După exact o săptămână, unui alt elev i-a fost sustras portofelul și telefonul mobil după ce a ieșit de la ore. Luni, în jurul orei 19.00, un adolescent în vârstă de 15 ani din Moara se îndrepta spre reședința sa din municipiul Suceava, alături de un alt coleg, când pe strada Aleea Nucului a fost ajuns din spate de doi tineri.

Aceștia din urmă au adresat amenințări și i-au sustras minorului portofelul și telefonul mobil, din buzunarul pantalonilor, în valoare de aproximativ 500 de lei.

În urma cercetărilor întreprinse, polițiștii de la Investigații Criminale Suceava i-au identificat marți, 24 februarie, pe doi tineri, unul de 26 de ani, din județul Iași, iar altul de 17 ani, din municipiul Suceava, bănuiți de comiterea faptelor.

Față de cei doi, s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de tâlhărie pentru tânărul de 26 de ani şi o infracţiune de tâlhărie calificată şi o complicitate la infracţiunea de tâlhărie calificată pentru minorul de 17 ani.

Ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore după care instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, bărbatul fiind introdus în  arestul I.P.J. Suceava. În ceea ce privește minorul, acesta va fi expertizat din punct de vedere neuropsihiatric.


Intră acum și în grupul de