„Blocul groazei” din Suceava, in pericol de prabusire in caz de cutremur. Vezi ce masuri vor lua autoritatile


Intră acum și în grupul de

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost convocat, miercuri, în şedinţă extraordinară, pentru a discuta situaţia unui bloc cu 60 de garsoniere din municipiul reşedinţă de judeţ, supranumit şi „blocul groazei” care prezintă risc de prăbuşire şi este încadrat în clasa I de risc seismic, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Suceava, Anca Ioana Cătuneanu, a arătat în cadrul şedinţei, că în baza expertizei tehnice efectuate pentru rezistenţă şi stabilitate, s-a constatat că tronsonul al doilea al blocului 48A de pe strada Mărăşeşti din municipiul Suceava face parte dintre construcţiile „cu risc ridicat de prăbuşire” în caz de cutremur, motiv pentru care s-a stabilit o soluţie tehnică de consolidare.

blocul groazei

Nota prezentată de şeful ISC Suceava a fost avizată de Comitetul Judeţean pentru Situaţie de Urgenţă, urmând ca în baza acestei decizii Consiliul Judeţean Suceava să solicite Ministerului Dezvoltării Regionale să aloce fonduri pentru lucrările de consolidare.

Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu, municipalitatea a încercat anii trecuţi să realizeze un proiect de consolidare a acestui bloc, dar “oamenii nu au fost de acord şi proiectul a căzut”.

Edilul-şef a menţionat că 85 la sută dintre garsonierele din acest bloc sunt cumpărate de locatari, iar restul aparţin municipalităţii.


Intră acum și în grupul de