Lungu sustine ca peste doi –trei ani, teii din George Enescu ar trebui oricum taiati. Vezi ce explicatie are pentru asta primarul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că majoritatea teilor din George Enescu sunt plantaţi odată cu înfiinţarea acestui cartier, acum 35 de ani şi că oricum, peste doi-trei ani, ar trebui tăiaţi. „Lumea are spirit civic, dar trebuie să gândim pozitiv”, a declarat edilul-şef într-o conferinţă de presă.

El a arătat că a discutat cu mai mulţi locuitori din cartierul George Enescu care spun că nu este nevoie de înfiinţarea de noi locuri de parcare şi susţin să fie păstraţi copacii. Potrivit lui Lungu, este vorba despre suceveni care nu sunt proprietari de maşini.

ion lungu

„Din patru benzi se circulă acum pe două pentru că două sunt ocupate de maşini. Nu are nici un sens să mai modernizăm bulevardul fără locuri de parcare”, a declarat primarul.

El a ţinut să sublinieze că proiectul de modernizare presupune parcări ecologice, inclusiv plantarea altor tei care vor fi încadraţi cu garduri de protecţie.

De remarcat este că mai multe asociaţii civice au solicitat stoparea acţiunii de tăiere a teilor, unii dintre suceveni adoptând câte un tei pentru a-i proteja.

Șaptezeci de tei de pe marginea bulevardului George Enescu şi de pe stada Universităţii din municipiul Suceava vor fi tăiaţi pentru a se construi 221 de locuri de parcare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, a anunţat, săptămâna trecută, primarul Ion Lungu.

Primarul a precizat că pentru punerea în practică a proiectului este necesară tăierea a 49 de tei de pe marginea bulevardului George Enescu, unde vor fi amenajate 170 de locuri de parcare, şi 21 de tei de pe strada Universităţii, unde vor fi construite 51 de locuri de parcare.

El a spus că spaţiul unde vor fi amenajate locurile de parcare va fi cu pavaj ecologic și cu iarbă, edilul precizând că vor fi plantaţi alţi tei.

Proiectul respectiv prevede, totodată, reabilitarea a două bulevarde şi a mai multor străzi din municipiul Suceava, realizarea de reparaţii capitale la pasajul peste calea ferată din cartierul Iţcani şi la podul peste râul Suceava tot din cartierul Iţcani, ambele de pe traseul E 85, precum și la alte două poduri din cartierul Burdujeni.

Lucrările din acest proiect sunt executate de firma Victor Construct Botoşani care a câştigat licitaţia cu preţul de 19,8 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de