CL Suceava refuză înfiinţarea unei noi firme de distribuţie a agentului termic


Intră acum și în grupul de

UPDATE

Primarul Ion Lungu a spus că aceasta a fost decizia consilierilor locali.

„Nu am ce reproşa. Consilierii locali au maturitatea votului. Nu cred că influenţa într-un fel această societate cu care puteam merge la licitaţie”, a spus primarul.

El a menţionat că în şedinţă consilierii locali au aprobat reluarea licitaţiei pentru desemnarea operatorului care să asigure serviciul public de transport şi distribuţie a agentului termic.

 

Consiliul Local Suceava a respins, joi, cu 13 abţineri şi opt voturi pentru înfiinţarea unei noi firme care să se ocupe de transportul şi distribuţia a agentului termic în municipiu.

Astfel, consilierii locali au respins proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu privind aprobarea înfiinţării SC Transagent SA , cu acţionar unic municipiul Suceava având ca obiect de activitate transportul, distribuţia şi furnizarea agentului termic pe raza municipiului Suceava.

După dezbateri de circa o oră şi jumătate şi după ce s-a discutat dacă e nevoie ca în proiectul de hotărâre de înfiinţare a societăţii să fie incluse şi persoanele care să facă parte din AGA, s-a trecut la votul pe articole.

Consiliul Local Suceava

Primul articol, care prevedea înfiinţarea societăţii, a fost respins cu opt voturi pentru şi 13 abţineri, situaţie în care nu a mai avut rost votul pentru celelalte articole cu precizări privind noua societate.

Înfiinţarea acestei firme făcea parte din programul municipalităţii de soluţionare a problemei termoficării în municipiu în condiţiile în care actuala firmă ce se ocupă de acest serviciu, Termica SA, având ca acţionar unic tot Consiliul Local Suceava, este în insolvenţă din vara anului 2013, iar între administratorii judiciari ai Termica SA şi reprezentanţii Primăriei, dar şi ai firmei care produce agentul termic, Bioenergy SRL Suceava, au existat în ultima perioadă mai multe diferende privind modul în care se asigură fluxul financiar, producătorul de energie somând firma să achite datoriile restante de peste 17 milioane de lei.

Iniţial, primarul Ion Lungu a anunţat că va solicita Guvernului să aprobe creşterea schemei de personal a Primăriei cu circa 150 de posturi prin înfiinţarea unui serviciu de transport şi distribuţie a energiei termice, dar această cerere nu a fost aprobată.

În aceste condiţii, Lungu a iniţiat proiectul de înfiinţare a unei noi societăţi de transport şi distribuţie care să participe la licitaţia care va fi organizată de Primărie pentru încredinţarea acestui serviciu public.

Decizia Consiliului Local Suceava întârzie soluţionarea acestei probleme.

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de